Hlavní obsah

Happy? Vždyť jsme prohrály. Hlaváčková nevěděla, že už mají jisté semifinále!

Singapur

Deblistka Andrea Hlaváčková prožila na Turnaji mistryň krátké zklamání, které vystřídalo nadšení. S Lucií Hradeckou jim dnes stačilo v Singapuru v posledním utkání skupiny uhrát pět gamů k postupu do semifinále, což však Hlaváčková nevěděla a po prohře s Američankami Raquel Kopsovou-Jonesovou a Abigail Spearsovou 3:6, 6:3, 9:11 si myslela, že pro ně turnaj skončil. Až poté jí parťačka řekla, že jsou v semifinále, a trenéři v šatně to potvrdili.

Foto: Twitter

České deblistky Andrea Hlaváčková (vpravo) a Lucie Hradecká na Turnaji mistryň v Singapuru.

Článek

"Prožila jsem si zápas do posledního míče jako o všechno a byla jsem patřičně zklamaná. Až v šatně mi oznámili, že už to během druhého setu věděli, takže jsem mírně za žolíka týmu," smála se Hlaváčková po utkání.

Už za stavu 3:6, 2:1 bylo jasné, že deblistky postupují. A když získaly set, tak se Hradecká na Hlaváčkovou radostně otočila. "Já nevěděla, že ona to neví. Podívala jsem se na Andy a ona nic. Tak jsem si říkala, že bych to špatně spočítala? Tak jsem si říkala, soustřeď se na super-tiebreak, a hrála dál," uvedla Hradecká.

Následný super-tiebreak si pak především Hlaváčková nervózně protrpěla. "To mi povídejte! Všichni si v klidu užívají show a já hraju o všechno," řekla.

Kalkulace nechtěla slyšet

Hlaváčková před zápasem vyhlásila, že nechce slyšet žádné kalkulace, co potřebují k postupu. "Ale taky jsem vtipkovala, že když to budeme mít pojištěné, ať na mě zasignalizují. A nikdo nic nezasignalizoval," zlobila se naoko. "Ale pak jsi říkala, že radši ať to nedělají, takže to dodrželi," smála se Hradecká.

Po mečbolu Hradecká řekla cestou z kurtu Hlaváčkové, že můžou být veselé. "Vždyť jsme prohrály, tak co říkáš happy," divila se Hlaváčková. Uvěřila až v šatně, kde jí informaci o postupu do semifinále potvrdili trenéři.

V sobotu české duo nastoupí v semifinále proti Španělkám Garbiňe Muguruzaové a Carle Suárezové. "Ale ještě chvilku o něm přemýšlet nebudeme. Půjdeme na skleničku mírně oslavit postup do semifinále. Je to úžasné, že jsme se tam dostaly," radovala se Hradecká.

Zkusí největší sílu

U španělské dvojice očekávají razantní servis a údery Muguruzaové a dobré voleje Suárezové. "Ta hraje deblově, přebíhá a na síti nezkazí balón. Je třeba nebát se hrát po lajnách a zkusit naši největší sílu, a to rychlost úderů," řekla Hradecká. "Musíme rozvrhnout, co na kterou směřovat, a máme šance," uvedla Hlaváčková.

Pro Muguruzaovou bude večerní debl náročný, jelikož předtím bude odpoledne hrát i semifinále dvouhry. "Bude ji to stát síly, ale je dobře připravená. Možná malinká výhoda to pro nás bude, ale zase bude rozehraná," řekla Hradecká.

Reklama