Hlavní obsah

Česko - Austrálie 3:0Skvělý vstup do Hopmanova poháru. Čeští tenisté porazili Austrálii

Perth
Aktualizováno

Tenisté Jiří Veselý a Karolína Plíšková vstoupili do Hopmanova poháru v australském Perthu úspěšně. Domácí dvojici Lleyton Hewitt a Jarmila Wolfeová porazili 3:0 na zápasy.

Foto: Facebook

Český tenista Jiří Veselý.

Článek

Veselý nejdříve zdolal bývalou světovou jedničku Hewitta 6:3, 6:7 a 6:4 a světová jedenáctka Plíšková si poradila 7:5 a 6:3 se slovenskou rodačkou Wolfeovou, která loni hrála pod rodným jménem Gajdošová. Smíšenou čtyřhru Češi vyhráli 6:2 a 7:5.

Veselý začal zápas s Hewittem, který se letos loučí s kariérou a aktuálně je v žebříčku ATP na 307. místě, výtečně a rychle vedl 4:2. Pak sice jednou ztratil servis, ale první sadu už si vzít nenechal. Ve druhém setu si oba hráči drželi servis, Veselý nevyužil za stavu 5:5 dva brejkboly a o sadu přišel ve zkrácené hře poměrem 1:7.

Českému hráči vyšel nástup do rozhodujícího setu, vedl 3:0 a 5:2, ale za stavu 5:3 nedokázal zápas doservírovat. Vyhlášený bojovník Hewitt k radosti zaplněného hlediště ještě utkání prodloužil, ale Veselý následně duel ukončil při soupeřově podání po bekhendovém prohozu. Zápas trval dvě hodiny a dvacet minut.

Pro Veselého (41. v žebříčku ATP) byl dvojnásobný grandslamový vítěz někdejším idolem. "V devíti letech jsem ho nosil na tričku," řekl na Hewittovu adresu.

"Jiří je dobrý hráč a zasloužil si vyhrát. Bylo fajn odehrát na začátek roku takhle náročný zápas. Snad se mi povede z něj odrazit do zbytku týdne a dobře se připravit na zbytek léta," uvedl čtyřiatřicetiletý Australan.

Rozhodující druhý bod přidala Plíšková

Plíšková vstoupila do utkání čistou hrou, ale dlouho se nemohla prosadit při podání Wolfeové (105. v žebříčku WTA). První set získala po brejku ve dvanácté hře. Na úvod druhé sady sice ztratila podání, ale od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě. Královna es loňské sezóny ukončila duel rázně - esem.

V úterý se čeští tenisté střetnou s Ukrajinci Elinou Svitolinovou a Alexandrem Dolgopolovem a na závěr skupiny A s favorizovanými Američany Serenou Williamsovou s Jackem Sockem. Vítěz skupiny postoupí do finále.

V prvním utkání dne zdolal v druhé skupině pár Austrálie Green Daria Gavrilovová a Nick Kyrgios Němce Sabine Lisickou a Alexandera Zvereva 3:0.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu (Austrálie):
Skupina A:
Austrálie Gold - ČR 0:3
Hewitt - Veselý 3:6, 7:6 (7:1), 4:6
Wolfeová - Karolína Plíšková 5:7, 3:6
Hewitt, Wolfeová - Veselý, Plíšková 2:6, 5:7
Skupina B:
Austrálie Green - Německo 3:0
Gavrilovová - Lisická 6:2, 6:2
Kyrgios - Zverev 4:6, 6:1, 6:4
Kyrgios, Gavrilovová - Zverev, Lisická 6:3, 4:6, 10:7

Reklama

Související témata: