Hlavní obsah

Djokoviče překvapilo, že jeho přítel Ljubičič šel k Federerovi

Dauhá

Fakt, že se stal Ivan Ljubičič koučem Rogera Federera, světovou jedničku Novaka Djokoviče překvapil. Bývalý chorvatský tenista totiž patří k přátelům aktuálně nejlepšího hráče světa a nyní posílil tábor jeho největšího rivala.

Foto: REX Shutterstock, Profimedia.cz

Srbský tenista Novak Djokovič.

Článek

"Abych byl upřímný, přijde mi to zvláštní. Ale jsme profesionálové," komentoval Djokovič Ljubičičův příchod k Federerovi. "Zná mou hru, zná hru všech Rogerových soupeřů, což si myslím, že je jeden z důvodů, proč si ho Roger vzal do týmu," řekl srbský suverén minulé sezony v Dauhá, kde vstoupí do nového tenisového roku.

Djokovič loni Federera porazil mimo jiné ve finále Wimbledonu, US Open a Turnaje mistrů. Švýcar nicméně popřel, že by Ljubičiče angažoval konkrétně kvůli tomu, aby mu pomohl uspět v klíčových zápasech se srbským rivalem. "Uvidíme, jak jim to bude fungovat, ale přeju mu hodně štěstí. Je to skvělý chlap a Roger určitě ví, proč si ho vzal," řekl Djokovič.

Bývalý třetí hráč světa Ljubičič se loni v listopadu po dvou letech rozešel s Kanaďanem Milosem Raonicem. Federer zase na konci sezony ukončil dvouletou spolupráci se Švédem Stefanem Edbergem.

Reklama

Související témata: