Hlavní obsah

Rumunsko - Česko 1:1Fed Cup slibuje drama. Plíšková si vyšlápla na domácí jedničku Halepovou, Kvitová zklamala

Kluž
Aktualizováno

Nedělní vyvrcholení fedcupového zápasu Rumunsko - Česko bude s velkou pravděpodobností dramatické. Po prvním dni 1. kola Světové skupiny je totiž stav 1:1. V úvodním zápase otočila Karolína Plíšková zápas s rumunskou favoritkou Simonou Halepovou a zvítězila po setech 6:7, 6:4 a 6:2. Černý den jedniček obou týmů však ve druhé dvouhře potvrdila i Petra Kvitová, která nestačila na Moniku Niculescuovou a odešla z kurtu poražena po setech 3:6 a 4:6.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková se raduje po jedné z vítězných výměn v zápase s Rumunkou Simonou Halepovou.

Článek
Fotogalerie

V úvodním setu prvního duelu tahala za delší konec třetí hráčka světového žebříčku Halepová, která prorazila Plíškové podání v úvodu zápasu hned dvakrát a set mířil k jasnému vítězství domácí tenistky. Ta ale neustála závěr setu, v němž dvakrát servírovala na vedení 1:0. A v obou případech o servis přišla. Přesto set získala v následném tie breaku.

Ve druhém dějství naopak získala úvodní brejk česká hrdinka z loňského finále Plíšková a sadu později dovedla do vítězného konce. „Hrála jsem od druhého setu agresivněji a vyhrávala víc delších výměn," vyprávěla v rozhovoru pro Českou televizi Plíšková.

Ve třetí sadě už byla dominantní hráčkou, svůj servis už neztratila a Halepové ho dokázala prorazit dvakrát. „Je to super začátek (celého víkendu). Zápas byl těžký, jsem ráda, že jsem to zvládla," pochvalovala si Plíšková, která zvolila společně s kapitánem Pálou trpělivější taktiku. „Tady na tom povrchu nejde míče pozabíjet. Bylo potřeba být trpělivá, občas postoupit do kurtu," dodala Plíšková, která Halepovou zdolala vůbec poprvé v kariéře.

Kvitové se nedařilo

Kvitová bohužel potvrdila, že se jí v posledních týdnech příliš nedaří. Na Niculescuovou, která svou hru prokládala nepříjemnými sekanými obranářskými údery, nenašla recept. Proti 37. hráčce žebříčku předvedla 46 nevynucených chyb. V úvodní sadě ztratila podání hned třikrát.

Do druhé sice vstoupila brejkem, ale vzápětí o vlastní podání přišla. Ve třetí hře, která trvala patnáct minut, sice dokázala svůj servis uhájit, ale totéž se jí ale nepodařilo za stavu 4:5 a s rumunskou dvojkou tak překvapivě prohrála ve dvou setech.

Nedělní program začíná opět ve 12 hodin. Podle původních plánů by měly na kurt nastoupit Simona Halepová a Petra Kvitová a po nich Karolína Plíšková a Monica Niculescuová. Kapitáni ale mohou své původní nominace ještě změnit.

V případě nerozhodného stavu 2:2 by o postupujícím týmu rozhodovala čtyřhra.

Reklama