Hlavní obsah

Kotyza u Wozniacké? Hodně štěstí, popřála Kvitová. O novém kouči přemýšlí, chce zlato z Ria

Praha

Zatímco Petra Kvitová stále nemá nového kouče, její bývalý trenér David Kotyza už připravuje na antukovou sezónu někdejší světovou jedničku Caroline Wozniackou, která momentálně prožívá ještě dramatičtější ústup ze slávy než česká lvice. Ta nástup Kotyzy ke konkurentce přijala v klidu a popřála mu v novém angažmá jen to nejlepší.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Petra Kvitová na turnaji Miami Open v Key Biscayne.

Článek

Tandem Kotyza - Kvitová byl více než sedm let i přes řadu turbulentních vzestupů a pádů dobře fungující mašinou na úspěchy. Dva wimbledonské tituly či triumf na Turnaji mistryň jsou jen nejblyštivějšími vrcholky čnícími nad řadou dalších vítězství.

Jenže z dobře promazaného stroje na tituly jakoby spadl řetěz, který už nešel nahodit. Mizerné výsledky a nervózní výkony plné chyb v podání tenistky z Fulneku vyústily v ukončení donedávna úspěšné spolupráce.

Trenér Kotyza však zůstal bez práce jen dva měsíce. Piotr Wozniacki jej požádal, aby koučoval jeho dceru Caroline, která se v dobách raketového nástupu Kvitové do absolutní špičky držela na pozici světové jedničky, kde strávila 67 týdnů.

„Jsem za něj šťastná. Přeji jim oběma hodně štěstí," vzkázala přes twitter česká tenistka. „To je od tebe milé. At se daří tobě i tvým fanouškům po celý zbytek sezóny," zareagovala obletovaná dánská tenistka, která se propadla až na 24. místo žebříčku WTA.

Nový trenér? Stále o tom přemýšlím

Sama Kvitová však zůstává stále bez trenéra. Během prestižních amerických turnajů v Indian Wells a Miami jí vypomáhal deblista František Čermák, ale o jméně nového kouče podle svých slov zatím jasno nemá.

„Pořád o tom přemýšlím. Určitě vám dám brzy vědět, slibuju," napsala dvojnásobná wimbledonská šampiónka svým fanouškům na sociální síti.

Naposledy vypadla už ve svém druhém zápase v Miami s Ruskou Makarovovou. Herní pohodu si tentokrát nevylepší ani při Fed Cupu proti Švýcarsku, kde po dohodě s kapitánem Petrem Pálou startovat nebude.

„Mým nejbližším turnajem bude Stuttgart. V semifinále Fed Cupu nenastoupím, protože se hraje na tvrdém povrchu," vysvětlovala aktuální světová sedmička.

I přes slabší vstup do sezóny však pro letošní rok rozhodně nemá malé ambice. Na otázku jednoho z fanoušků, zda by raději uspěla na jednom z grandslamů, či na olympiádě v Riu, odpověděla jednoznačně: „Chci zlatou medaili z Ria."

Pomůže trenér David Kotyza Caroline Wozniacké k návratu do špičky?
Ano
87,4 %
Ne
12,6 %
Celkem hlasovalo 8290 čtenářů.

Reklama

Související témata: