Hlavní obsah

Zraněná Bencicová nenastoupí proti Češkám v semifinále Fed Cupu

Švýcarským tenistkám bude v semifinále Fed Cupu proti českým obhájkyním trofeje chybět zraněná jednička Belinda Bencicová. Kvůli problémům se zády čekají desátou hráčku světového žebříčku až čtyři týdny klidu, zápas se bude hrát o příštím víkendu v Lucernu.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová

Článek

Oba týmy tak budou oslabené o nejlepší hráčky. V nominaci českého kapitána Petra Pály chybějí dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová i Lucie Šafářová, tahounkou proto bude Karolína Plíšková.

Devatenáctiletá Bencicová si poranila kostrč na turnaji v Indian Wells už před třemi týdny. Omezila pak trénink a před pár dny už nastoupila v Charlestonu. Prohrála však hned úvodní zápas a po návratu domů podstoupila vyšetření.

"Má malou prasklinu v kostrči. Není to vážné, ale potřebuje nějaký čas, aby se zranění úplně zahojilo," řekl švýcarským médiím její otec a trenér Ivan Bencic. Operativní zákrok není nutný.

Ve švýcarské nominaci zůstaly Timea Bacsinszká (17. v žebříčku WTA), světová jednička ve čtyřhře Martina Hingisová a Viktorija Golubicová (137.). Za Bencicovou kapitán Heinz Günthardt zatím náhradnici nepovolal, v úvahu připadá Stefanie Vögeleová.

S Karolínou Plíškovou budou české barvy v Lucernu hájit Barbora Strýcová, Denisa Allertová a Lucie Hradecká.

Reklama

Související témata: