Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová byla třetí na MČR v surfingu

Seignosse

Snowboardistka Šárka Pančochová skončila třetí na mistrovství republiky v surfingu. Šampionát konaný ve francouzském Seignosse na vlnách Atlantského oceánu vyhrála Anna Černá, mezi muži se radoval z titulu Jan Klvaňa.

Foto: Sport.cz

Šárka Pančochová při mistrovství republiky v surfingu.

Článek

Pančochová brala závody jako dobrou letní přípravu na snowboarding. "Atmosféra je daleko uvolněnější než u snowboardových závodů a celkově jsem si to moc užila. S mým trenérem Martinem Černíkem jsme se shodli, že je to ideální letní příprava na snowboardovou sezonu," řekla loňská vítězka Světového poháru ve freestylu, královna slopestylu a pátá z olympijských her v Soči v tiskové zprávě.

Černá vyhrála stejně jako před třemi lety a naplnila roli favoritky. Téměř dva roky surfovala na Srí Lance a poslední měsíce na Kanárských ostrovech. Jako jedna z mála surfařek dokázala plně využít potenciál vlny a styl byl její předností. "Podmínky nebyly jednoduché a jsem ráda, že se mi podařilo odjet dvě hezké vlny," řekla Černá. Druhá byla Slovenka Danica Tothová o půl bodu před Pančochovou.

Ve čtyřčlenném finále mužů, které se jelo na 45 minut a o vítězi rozhodl součet dvou nejlépe zajetých vln, si s náročnými podmínkami nejlépe poradil Klvaňa, jenž tráví většinu roku na Bali. "Jsem moc rád, že se mi podařilo po třech letech obhájit vítězství, konkurence ve finále byla opravdu veliká," řekl Klvaňa. Na druhém místě skončil Otmar Oliva a třetí byl trenér Pančochové a milovník surfingu Černík.

Mistrovství ČR a SR v surfingu v Seignosse (Francie):
Muži:
1. Klvaňa 12,5 b.
2. Oliva 11
3. Černík (všichni ČR) 8,5
Ženy:
1. Černá (ČR) 8
2. Tothová (SR) 7,5
3. Pančochová (ČR) 7

Reklama

Související témata: