Hlavní obsah

Sázejte na silvestrovské derby!

Silvestrovská tradice už po čtyřiadvacáté vytáhne z tepla domovů bývalé opory Slavie a Sparty i příznivce odvěkých rivalů. Generálním sponzorem posledního derby v roce 2009 je sázková kancelář Tipsport. Hrát se bude na umělé trávě v Edenu ve Vršovicích. Diváci si mohou vsadit na zápasy v mobilní pobočce Tipsportu.

Článek

Silvestrovské derby mezi bývalými fotbalisty Slavie a Sparty je nejatraktivnější fotbalovou událostí na přelomu roku. Tradiční měření si můžete vychutnat ve čtvrtek ve vršovickém Edenu nebo při sledování přímého televizního přenosu od 10 hodin na ČT4. U Tipsportu, generálního sponzora silvestrovského derby, si můžete vsadit na utkání v kategoriích nad 35 a nad 50 let i v mobilní pobočce, která zakotví v bezprostřední blízkosti hřiště.

V nejsledovanější kategorii nad 35 let bookmakeři Tipsportu dávají více šancí na úspěch Slavii. Na vítězství červenobílých sázejte v kursu 1,9:1. Pokud si myslíte, že vyhraje Sparta, pošlete do hry kurs 2,9:1. Pro remízu je k dispozici kurs 4,1:1. V silvestrovském derby se poprvé představí Vladimír Šmicer, jenž na podzim ukončil kariéru.

Dosavadní bilance hovoří pro Slavii, která vyhrála šestnáctkrát, zatímco Sparta čtyřikrát. Remízou skončily tři prestižní souboje. Loňské derby vyhrála na umělé trávě v Edenu Slavia 6:4. Ještě v poločase populárního klání přitom před 2500 diváky vedla 2:1 Sparta. K obratu zavelel trenér úřadujícího českého mistra Karel Jarolím. Dvě branky přidal Janoušek, trefili se i Jindráček, Řehák a Luděk Zelenka. V rudém dresu skórovali Kukleta, Siegl, Svoboda z penalty a Josef Němec.

Minulý zápas „mladíků“, jak bývá nazýván hlavní souboj v kategorii nad 35 let, byl ostrý a několikrát se od kopaček jiskřilo. V bojovnosti vynikal především Pavel Řehák, jenž dohrával souboje stejně jako kdysi v lize. Po jedné strkanici jako jediný viděl žlutou kartu. Přestože bývá pořádná zima, derby se „v rukavičkách“ nehraje. „Bylo to asi až moc ostré. Tolik faulů není obvyklé na silvestra vidět,“ komentoval dění na hřišti Miroslav Baranek. „Před zápasem jsme kamarádi, ale při utkání se rivalita znovu projeví,“ dodal sparťan, který byl loni jedním z nováčků v derby.

Reklama