Hlavní obsah

Lakers pílí za vítězstvím v základní části, s Oklahomou by neměli mít problém

Výborně rozehranou sezónu mají basketbalisté Los Angeles Lakers. Úřadující šampión s přehledem vede Západní konferenci, malý náskok má i na lídra Východu Boston. Ten může zvýšit v úterním duelu proti Oklahomě City, která patří k průměru.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Kobe Bryant se raduje.

Článek

Lakers doma vyhráli patnáct ze 17 zápasů a jsou v úžasné formě. Devět z desíti posledních duelů vyhráli, aktuálně mají sérii čtyř vítězství v řadě. A to prosím na hřištích soupeřů! „Skvělé znamení,“ říká před návratem do domácí haly největší hvězda Kobe Bryant. Naposledy Lakers i díky jeho 28 bodům vyhráli 93:81 v Detroitu. Bryant je s průměrem 28,8 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem NBA za Carmelo Anthonym z Denveru (30,5).

Oklahoma, která v neděli prohrála 90:95 v Houstonu, spoléhá na střelce Kevina Duranta. Ten v průměru nastřílí 27,2 bodu, což je čtvrtý nejlepší výkon v soutěži. „Zlepšíme se, stále nám zbývá hodně zápasů a basketbal hrát umíme,“ upozorňuje trenér Oklahomy Scott Brooks.

Oba letošní vzájemné zápasy Lakers vyhráli, počátkem listopadu zvítězili těsně 101:98 v Oklahomě, o tři týdny později pak v domácí hale uspěli 101:85. V Los Angeles prohrála Oklahoma s Lakers posledních šest zápasů.

Na vítězství LA Lakers si můžete vsadit v kursu 1,16, na výhru Oklahomy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,9. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 16,5.

Reklama