Hlavní obsah

Plzeň v řežbě dvou nejlepších týmů extraligy hostí Zlín, na Vánoce chce být první

Oplatit Zlínu dvě letošní prohry chtějí ve středečním duelu 34. kola extraligy hokejisté Plzně. Pokud Západočeši zvítězí v základní hrací době, Berany přeskočí na první příčce a Vánoce stráví v čele soutěže. Šlágr kola by měly sledovat zaplněné tribuny, vysílat jej bude i televize.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Plzně oslavují gól Bomersbacka (vpravo).

Článek

Plzeň před reprezentační přestávkou vyhrála divoký zápas na Slavii 7:5, hattrickem se blýskl Petr Vampola. Západočeši drží dvanáctizápasovou sérii, během níž pokaždé bodovali. Naposledy odjížděli s prázdnou právě ze Zlína na konci října.

Zlín naposledy vyhrál 5:2 na Spartě, předtím si doma poradil s Kladnem. Produktivitu táhnou tradičně Petr Leška a Jaroslav Balaštík. Leška nasbíral 39 bodů a s 21 přihrávkami je společně se slávistou Červenkou nejlepším nahrávačem, Balaštík nastřílel 18 gólů.

V první čtvrtině vzájemný zápas rozhodovaly samostatné nájezdy, vítězný si připsal bek Martin Hamrlík. Plzeň alespoň bod získala díky gólu Bomersbacka z 58. minuty. Odveta ve Zlíně skončila vítězstvím PSG 2:1, oba góly vstřelili domácí už v úvodních osmi minutách.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 1,88, na výhru Zlína vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama