Hlavní obsah

O Vánocích se v Premier League obvykle láme chleba

I přes vánoční svátky pokračuje fotbalová Premier League a jak tvrdí většina trenérů elitní soutěže, právě duely na přelomu roku rozhodují o úspěchu či neúspěchu v sezóně. Na druhý svátek vánoční se představí i hlavní favorité na mistrovský titul. Na nejpopulárnější soutěž si můžete vsadit u Tipsportu.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Michael Essien z Chelsea se raduje z branky.

Článek

Nejlepší pozici si v dosavadním průběhu vytvořila Chelsea, která má na čele čtyřbodový náskok. Naposledy sice svěřenci trenéra Ancelottiho jen remizovali na West Hamu, protože ale druhý Manchester United vyhořel ve Fulhamu, náskok Londýňanů se zvětšil. V sobotu se Chelsea představí v Birminghamu.

Rudí ďáblové ve Fulhamu zklamali, kouče Fergusona trápí zranění obránců. V defenzívě tak musejí nastupovat záložníci a na výsledcích obhájce titulu je to znát. Odčinit zaváhání může Manchester v Hullu, který bojuje o záchranu.

Třetí Arsenal naposledy neměl potíže s Hullem, který porazil 3:0. Po remíze v Burnley se tak Kanonýři opět dotáhli na čelo. Potvrdit pozici budou moci proti silné Aston Ville, která je čtvrtá.

Napínavý je ale i souboj na druhém konci tabulky. Poslední Portsmouth se v klíčovém záchranářském duelu představí na hřišti West Hamu, osmnáctý Bolton hraje v Burnley.

Reklama