Hlavní obsah

Trápící se Liverpool se pokusí srazit ještě níž Aston Villa

Každoročně jsou fotbalisté Liverpoolu řazeni k favoritům Premier League, ale titul jim už léta uniká. Letos se tradiční klub trápí a v tabulce je až osmý. Navíc v úterním utkání nastoupí na trávníku páté Aston Villy. Ta se vítězstvím může dotáhnout na třetí Arsenal, doma ale „Reds“ neporazila od roku 1998.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaný kapitán fotbalistů Livepoolu Steven Gerrard

Článek

Aston Villa prohrála na konci září v Blackburnu, od té doby ale dokázala porazit i vedoucí Chelsea. Až o uplynulém víkendu přišlo kruté procitnutí. Na Arsenalu svěřenci trenéra Martina O’Neilla prohráli 0:3 a nyní musejí proti dalšímu silnému sokovi potvrdit, že vysoké ambice jsou oprávněné. Domácí budou postrádat Ashleyho Younga, který je v disciplinárním trestu. Potíže s tříslem má Heskey.

Liverpool v sobotu porazil Wolverhampton 2:0, předtím ale překvapivě prohrál v posledním Portsmouthu. Pozice trenéra Beníteze je nahnutá, populární Španěl ale všechny kritiky odmítá a svým svěřencům věří. Liverpool ale potřebuje zabrat a udržet kontakt se špičkou tabulky. Pokud na Aston Ville prohrají, budou na pátý Tottenham ztrácet sedm bodů. Aston Villa by měla ještě o bod větší náskok.

Liverpool naposledy prohrál na Aston Ville v únoru 1998, od té doby již jedenáctkrát v řadě bodoval (6 výher – 5 remíz). V srpnu Liverpool prohrál s Aston Villou 1:3.

Na vítězství Aston Villy si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu stejný kurs 2,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama