Hlavní obsah

Slávističtí veteráni hodlají opět porazit Spartu, nasadí i Šmicra

Fotbalisté Slavie se v aktuálním ročníku Gambrinus ligy spíše trápí a na svého rivala Spartu ztrácejí osm bodů. V tradičním silvestrovském derby chtějí i sparťanští internacionálové potvrdit, že jim negativní dlouhodobá bilance nevadí. Slávističtí veteráni totiž na Silvestra zvítězili šestnáctkrát, zatímco sparťanští fotbalisté nad 35 let jen čtyřikrát. Sázková kancelář Tipsport je generálním partnerem akce.

Článek

Aktivně na nejvyšší úrovni již dlouho nehrají, v nasazení se svým mladším kolegům veteráni vyrovnají. Zvláště, pokud nastoupí proti úhlavnímu nepříteli.

Před rokem Slavia vyhrála 6:4, letos Sparta bude muset oželet několik svých ikon. Mimo Prahu jsou svazový boss Ivan Hašek i reprezentační kouč Michal Bílek, Jozef Chovanec má potíže s kolenem. Kapitánem bude Horst Siegl, v „mladší“ verzi silvestrovského derby nastoupí i populární sparťanský srdcař František Straka.

Slávisté mají k dispozici mladší hvězdy. Vedle Šmicra, který se s kariérou rozloučil až letos na podzim, nasadí i Luboše Kozla, Pavla Kuku nebo Iva Ulicha. Chybět nemůže ani zapřisáhlý antisparťan Pavel Řehák. V sestavě bude chybět slávistická legenda František Veselý, který letos zemřel.

Na vítězství Slavie si můžete třeba i v mobilní kanceláři v Edenu vsadit v kursu 1,9, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama