Hlavní obsah

Fanoušci v Silverstonu doufají v domácí double, kvalifikaci opět dominovaly redbully

S velkým očekáváním vzhlížejí k nedělní Grand Prix Velké Británie domácí fanoušci. Na přestavěném okruhu v Silverstonu by po jedenácti letech mohli oslavit britský double, pokud by se opět dařilo nejlepším dvěma jezdcům průběžného pořadí mistrovství světa – Lewisu Hamiltonovi a Jensonu Buttonovi. Kvalifikaci ale, jako letos tradičně, ovládla stáj Red Bull.

Foto: Steve Crisp, Reuters

Německý pilot stáje Red Bull Sebastian Vettel

Článek

Piloty stáje McLaren, které na čele průběžného hodnocení MS dělí jen šest bodů, ale páteční tréninky nezastihly v nejlepší pohodě. Hamilton jako předloňský vítěz skončil osmý a úřadující mistr světa Button přes nový difuzor dokonce třináctý. Do soboty inženýři přestavili obě auta do původního stavu.

Ani to domácí stáji příliš nepomohlo. Hamilton sice vyrazí do závodu z druhé řady, Button ale zajel až čtrnáctý čas. Nejrychlejší byl Sebastian Vettel s náskokem 143 tisícin před stájovým kolegou Markem Webberem. S Hamiltonem vyrazí ze druhé řady Fernando Alonso s Ferrari.

V Silverstonu oproti minulosti přibyla jedna zatáčka, okruh se tak prodloužil o 750 metrů na 5,891 kilometru. Místo 60 se tak pojede jen 52 kol, na trati má být více šancí k předjíždění. Před rokem se v Silverstonu z triumfu radoval Sebastian Vettel s Red Bullem.

Na výsledky Grand Prix Velké Británie si můžete vsadit u Tipsportu.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama