Hlavní obsah

Junioři zabrali, k postupu do čtvrtfinále MS musejí ale porazit Rusko

Čeští hokejisté do 20 let už vědí, jaké je to vyhrát na mistrovství světa. V úterý svěřenci trenéra Šindela v Kanadě smetli Rakousko 7:1 a po porážkách se Švédskem a Finskem poprvé bodovali. Stále tak mají naději na postup do čtvrtfinále, musejí ale zaskočit favorizované Rusko.

Foto: Mathieu Belanger, Reuters

Čeští hokejisté do 20 let se radují z branky do sítě Rakouska.

Článek

Proti outsiderovi skupiny Češi využili pět přesilovek, čtyřmi body se blýskl bek Vladimír Roth. Ten ke gólu přidal tři asistence. Rakušané se drželi, po první třetině byl stav 1:1. Pak se čeští mladíci prosadili.

Češi museli doufat, že Rusové zaváhají se Švédskem, případně Finové se slabým Rakouskem. Jinak by měly oba celky již nedostupný odstup. První krok klapl, Rusové se Švédskem prohráli. Pokud tak Češi sbornou porazí v základní hrací době, zajistí si místo ve čtvrtfinále.

Spokojení čeští mladíci mohou být minimálně z úterního výsledku, jasnou výhru nad Rakouskem si případně připočtou do skupiny o udržení.

Rusové nejprve zdolali Rakousko 6:2, poté si poradili s Finskem 2:0. Švédové nejprve rozstříleli český výběr 10:1, následně porazili Rakousko 7:3. V úterý se oba favorité utkali o vítězství ve skupině B, Švédsko vyhrálo 4:1.

Ve středu si u Tipsportu můžete vsadit v na duel Finska s Rakouskem. Na vítězství Finů je kurs 1,08, na výhru Rakušanů 12,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 9,5.

Reklama