Hlavní obsah

Nedělní program: Bauer poběží o medaili v lyžařském maratónu

O poslední dvě sady medailí se bude bojovat na zimních olympijských hrách ve Vancouveru a jednu velkou naději má ve hře i česká výprava. Do závodu na 50 kilometrů klasickou technikou s hromadným startem vyrazí s medailovými ambicemi Lukáš Bauer. Právě na úspěch v maratonu si před olympiádou nejvíce věřil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Běžec na lyžích Lukáš Bauer

Článek

"Nebojím se říct, že patřím k favoritům padesátky. Ale bude rozhodovat samotný závod, počasí. Je šest lidí, s kterými musím stoprocentně počítat. A někdo může překvapit," řekl Bauer, který se na trať vydá s dalšími českými reprezentanty Milanem Šperlem, Jiřím Magálem a Martinem Jakšem. Česká výprava zatím získala šest medailí.

Bauerovým hlavním konkurentem bude podle všeho Estonec Andrus Veerpalu, za nímž český závodník těsně zaostal na minulých hrách v Turíně i loni na mistrovství světa v Liberci na klasických patnáctkách. Devětatřicetiletý Veerpalu ve Whistleru dosud nezávodil a šetřil síly na maratón.

Vrcholem her bude finále turnaje hokejistů mezi Kanadou a Spojenými státy. Domácí hráči zaútočí na osmý olympijský triumf, naposledy uspěli před osmi lety v Salt Lake City. Tam zdolali ve finále právě domácí Američany 5:2 a získali olympijské zlato po padesáti letech. Reprezentanti USA mohou získat třetí zlato v historii.

18:30 běh na lyžích - 50 km s hromadným startem klasicky muži (Bauer, Šperl, Magál, Jakš) 21:15 lední hokej, muži - finále Kanada - USA

Reklama

Související témata: