Hlavní obsah

Fantomas je vyřízený, v Soči nesmí mít masku. Asi ji nechám v kufru, smutní věrný fanoušek

Už patnáct let jezdí fandit na velké hokejové turnaje v masce Fantomase, jenže v olympijském Soči ústecký podnikatel Vasil Simkovič zřejmě narazí. Ruští pořadatelé totiž v rámci přísného bezpečnostního režimu rozhodli, že nikdo z diváků nesmí tvář zakrývat maskou. Kdo neuposlechne, vyfasuje zákaz vstupu na sportoviště.

Foto: Profimedia.cz

Na olympiádě ve Vancouveru Fantomas na zápasech českých hokejistů nechyběl. V Soči ale Vasil Simkovič masku známého padoucha nasadit nebude smět.

Článek

„Situace tam bude zřejmě složitá. V televizi jsem viděl reportáž o bezpečnostních opatřeních v Soči, asi to bude vojenské město. Trošku mě to celé zaráží a jsem z toho otrávený. Masku sebou vezmu, ale když to bude nutné, nechám ji asi někde v kufru," řekl Právu Simkovič, jenž se chystá do Soči od 11. do 15. února. Vyrazí tam hlavně na hokej, ale rád by se podíval i do hor, třeba na biatlon.

„Zajímají mě všechny sporty, moje fanouškovské cesty jsou ale už tradičně spojené hlavně s hokejem," uvedl s vírou, že jako Fantomas se bude smět pohybovat alespoň v Českém domě. „Tam budu mezi svými. Pak se uvidí, těžko něco předpovídat. Hlavně doufám, že se ta všechna bezpečnostní opatření v Soči vyplatí a že se tam nic nepřihodí. O to hlavně jde, ne o to, jestli si budu smět nasadit masku Fantomase," uzavřel věrný fanoušek českého hokeje.

Komplikací pro diváky bude i skutečnost, že cizinci mohou mít jen transparenty s ověřeným ruským překladem a třeba na megafony bude nutné zvláštní povolení.

Reklama

Související témata: