Hlavní obsah

Neuvirthovi komplikují boj o návrat do NHL zdravotní problémy

Praha

Hokejový brankář Michal Neuvirth má blíže nespecifikované zdravotní problémy, kvůli nimž byl nucen vynechat dnešní trénink Toronta v rámci přípravného kempu na novou sezonu NHL. Pro jednatřicetiletého gólmana jde o nepříjemnou komplikaci, neboť od Maple Leafs má jen zkušební kontrakt a potřebuje si vybojovat místo v týmu.

Foto: Sport.cz

Michal Neuvirth v dresu Lehigh Valley Phantoms v zápase AHL proti Hartfordu Wolf Pack

Článek

Pro Neuvirtha, jemuž po minulé sezoně vypršela dvouletá smlouva s Philadelphií na pět milionů dolarů a stal se volným hráčem, byl návrat do NHL prioritou. Do zámoří cestoval pevně přesvědčený o tom, že si šanci ve slavném kanadském týmu vybojuje a bude krýt záda týmové jedničce Freddiemu Andersenovi.

"V neděli mu nebylo dobře po těle, proto dnes nebyl na ledě. Je jasné, že to pro něho není zrovna ideální. Pokud chce bojovat o to, aby tady získal práci, bude se muset nějak rozhodnout. Jenže zároveň také potřebuje být zdravý," prohlásil trenér Mike Babcock.

Rodák z Ústí nad Labem Neuvirth debutoval v NHL jako hráč Washingtonu v sezoně 2008/09, chytal také za Buffalo, New York Islanders a naposledy za Philadelphii. V uplynulém ročníku zasáhl v dresu Flyers i kvůli zdravotním potížím pouze do sedmi zápasů.

Reklama

Související témata: