Hlavní obsah

Liga může opravdu začít! Druhé kolo testů neodhalilo žádný pozitivní případ

Praha
Aktualizováno

Druhé kolo testů na koronavirus u 30 z 32 fotbalových týmů z první a druhé fotbalové ligy neodhalilo žádný pozitivní případ. Obnovená sezona může naplno začít. Posledními celky, které absolvují druhou vlnu testování metodou PCR, budou druholigové týmy Brna a Ústí nad Labem, které se představí ve svém prvním utkání znovu rozehraného soutěžního ročníku až ve čtvrtek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Bederka z Bohemians a Petar Musa ze Slavie během vršovického derby.

Článek

Všichni si oddychli. Fotbalová liga může naplno začít, druhé kolo testů dopadlo dobře.

Drtivá většina klubů druhé a všech šestnáct klubů nejvyšší soutěže absolvovala v minulých dnech druhé kolo testování na koronavirus. Z dosud vyhodnocených testů u celkem 30 klubů nebyl nalezen žádný pozitivní výsledek. Nic tedy nebrání týmům, aby se dnes a zítra zapojily do obnoveného programu obou soutěží.

O výsledku testů informovala Ligová fotbalová asociace ČR, která řídí profesionální soutěže.

Negativně dopadlo druhé testování i u týmů Mladé Boleslavi a pražské Slavie, které měly jako jediné z klubů po jednom pozitivním případu v první vlně testů. Oba celky se utkají dnes od 20:00, o dvě hodiny dříve začnou další tři ligové duely. Zbylé čtyři zápasy 25. kola jsou na programu ve středu.

Už v sobotu nastoupily k dohrávce 23. ligového kola Teplice s Libercem. Druhá liga začala pondělní předehrávkou 18. kola mezi Duklou a Jihlavou (2:1).

Reklama