Hlavní obsah

Příbram - Ostrava 0:0Horváth toužil v premiéře po třech bodech, ale s Baníkem bral nakonec i jeden

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalisté Příbrami, které vedl poprvé kouč Pavel Horváth, remizovali v úterním utkání 25. kola Fortuna ligy s Baníkem Ostrava 0:0. Středočeši jsou s patnácti body dál poslední. Domácí tým si připravil spíš „pološance", Baník měl nejméně tři tutovky, které ale neproměnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Slepička z Příbrami a Jakub Pokorný z Baníku Ostrava v důrazním souboji během utkání 25. kola Fortuna ligy

Článek
Fotogalerie

O atmosféru U Litavky se staral bubeník a dvacítka fanoušků v domácím kotli. Z Ostravy přijelo asi padesát skalních, ale ti se na stadion nedostali. Slyšet je ale bylo za plotem. „Nemohli jsme je pustit, protože povolená kapacita byla vyčerpána domácími fanoušky, především permanentkáři. Diváků byla i s partnery asi stovka," konstatoval tiskový mluvčí příbramského klubu Tomáš Větrovský.

Premiéru v příbramském týmu měl nejen kouč Pavel Horváth, ale i mladý gólman Martin Melichar, menší postavou připomínající dnes už legendárního Radka Sňozíka. Kouč Baníku Luboš Kozel posadil na lavičku několik zkušených borců, včetně uzdraveného Milana Baroše, který šel do hry na posledních dvacet minut.

První šanci měli domácí, ale Polidarův pokus zblokoval místo gólaman bránící Jánoš, o chvíli později v další příležitosti pálil Slepička, který se objevil v základní sestavě po více než půl roce, nad branku. Příbram byla aktivnější, ale stará bolest zůstala. Vytváření šancí a vůbec zakončení jí nejdou. A když už zahrozí, tak netrefí branku. To se Příbrami nepovedlo za celý zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Horváth po trenérské premiéře v první lize v utkání Příbram - Ostrava.

Baník sázel především na brejky a na první šanci čekal téměř čtyřicet minut. Buchta ostrým centrem našel volného Kuzmanoviče, ale ten z pěti metrů minul hlavou branku. V závěru poločasu ostravský střelec dělovkou trefil do hlavy Kvídu, který musel s podezřením na otřes mozku střídat. Nebezpečného soupeře držela na uzdě především nová stoperská dvojice Kingue - Dramé.

V úvodu druhé půle zahodil slibnou šanci domácí Zorvan, který do další poslal Polidara, ale ani ten nebyl úspěšný. Bylo vidět, že kouč Horváth v pauze hodně zapracoval na defenzívě, ale směrem dopředu ho čeká hodně práce.

Baník zvýšil tempo a ovládl hřiště. Šašinka byl vůbec první hráč, který trefil mezi tyče, běžela 54. minuta, Melichar byl pozorný. Tutovku po pár desítkách sekund na trávníku spálil Baroš. Stronati už mířil po rohu hlavou mezi tyče, ale Melichar ho vychytal, stejně jako v závěru Smolu. Tah s devatenáctiletým brankářem Horváthovi vyšel. V klíčových momentech tým podržel.

25. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík - Královec (video). ŽK: Kingue, Pazdera, Kříž - Buchta, Jirásek, Baroš. Bez diváků.
Příbram: Melichar - Kvída (46. Pazdera), Dramé, Kingue, Nový - Tregler (63. Soldát), Rezek - Antwi (76. Pinc), Zorvan (84. Kříž), Polidar - Slepička (63. Díl). Trenér: Horváth.
Ostrava: Laštůvka - Jánoš, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jirásek, Kaloč - De Azevedo (63. Reiter), Kuzmanovič (70. Baroš), Buchta (63. Lalkovič) - O. Šašinka (82. Smola). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: