Hlavní obsah

GLOSA: Další direkt po reprezentační pauze. Zaráží, jak snadno Svědík Spartu vycvičil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Debakl, který je prvotřídní senzací. A pochopitelně výrazně promlouvá do podoby čela tabulky fotbalové ligy. Slovácko rozdrtilo Spartu 4:0! Svědíkův tým z Uherského Hradiště odsunul aspiranta na titul až na čtvrtou příčku a sám je po boku Plzně tři body za vedoucí Slavií. Letenští v dlouhodobě marné snaze o návrat na český trůn mají problémů víc než dost. Direkt na Slovácku výrazně připomněl dva z nich. Zápasy následující po reprezentační přestávce a také velké duely venku. S takovými handicapy se těžko mohou hlásit o vysněný titul...

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík po skalpu Sparty.

Článek

Jeden mindrák sice na podzim zlomili a Slavii v derby konečně doma na Letné porazili. Velké duely na hřištích soupeřů ovšem dál nezvládají. Úvodní porážka v sezoně s Plzní a teď dokonce debakl na Slovácku jsou toho dokladem.

Není také náhodou, že obě facky přišly bezprostředně po reprezentační pauze. Návrat do ligy Sparta během podzimu zvládla jen jednou, když jí los po říjnovém srazu nadělil mátožné Pardubice.

Přesto je zarážející, jak snadno Slovácko pod taktovkou kouče Martina Svědíka dokázalo Spartu vycvičit. Bylo dokonale připravené, důrazné. Jak sarkasticky poznamenal kouč Pavel Vrba, řadu sparťanů souboje nebolely, protože je ani nepodstoupili...

Vedle důrazu ovšem Slovácko převálcovalo soupeře i fotbalově. Jeho moderna představovaná třeba krajními obránci měla drajv, některé akce byly vzorové. Mužstvo pracuje pod Svědíkem již třetí rok, příliš se nemění a secvičené automatismy mu na hřišti skvěle fungují. Kanonýra Klimenta výborně nahrazuje Jurečka, mužstvo se stále zlepšuje.

V konfrontaci s ním byla Sparta zoufalá. Dostala poslední důrazné varování před klíčovou čtvrteční bitvou o postup do jarní části Evropské ligy na hřišti Rangers. Vzhledem ke všem okolnostem čeká Vrbův tým v Glasgow hotová válka na trávníku a s bezkontaktním přístupem by tam mohla pohořet ještě výrazněji než na Slovácku.

Pavel Dosadil

Fotbalový redaktor Pavel Dosadil se věnuje sportovní žurnalistice od roku 1990, posledních třináct let působí v redakci Sport.cz. Jako zpravodaj byl na všech mistrovstvích Evropy od roku 2000, na mistrovství světa či zápasech evropských pohárů.

Reklama

Související témata: