Hlavní obsah

Dokážou odhodit šminky a běžet. I takové jsou celebrity

Praha

Ženy a běh patří k sobě už dlouho. Tak například ve slezské Vratislavi, která patřila až do poloviny 18. století Českému království, se konával běh mladých svobodných žen o ceny. Běželo vždy devět až deset žen - první získala kožich, druhá čepici, další střevíce, rukávník a punčochy. Tedy ceny na tehdejší dobu velmi zajímavé.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Taťána Kuchařová má k pohybu blízko.

Článek

I dnes ženy běhají z mnoha důvodů. A jak jsou na tom ty slavné? Například manželka britského prince Williama Kate Middletonová je sice oddaná zdravé stravě, ale miluje i běh, stejně jako zpěvačka a dvojnásobná maminka Alicia Keys. Také modelka Heidi Klum už mnohokrát přiznala, že postavu nemá zadarmo. Ráda běhá a chodí posilovat s kamarády.

Pojďme se podívat na další světové celebrity.

Renée Zellwegerová

Každodenním cílem představitelky filmové Bridget Jones je uběhnout pět kilometrů, ať už na běžeckém pásu v posilovně nebo venku na čerstvém vzduchu. O běhání mluví jako o své terapii – je to pro ni doba, kdy se může úplně odreagovat.

Katie Holmesová

Americká herečka běhá dlouhodobě, dokonce několikrát zvládla i newyorský maraton. Dává přednost delším tratím, na kterých se prý dostane do běžeckého „transu".

Reese Witherspoonová

Pravá blondýnka a aktivní podporovatelka mnoha charitativních projektů získává energii na své aktivity právě z běhání. Nejraději má ranní výběhy v Los Angeles se svým manželem.

Alanis Morissette

Běhu doslova propadla, od roku 2010 účastní newyorského maratonu. Běhání zpěvačce pomáhá vyčistit si hlavu od zbytečných starostí a zůstat soustředěná. V rozhovoru pro magazín Runner's World uvedla, že díky běhání v jejím životě nemají deprese žádné místo.

Taťána Kuchařová

Česká modelka podporuje projekt povzbuzující ženy k běhání. Například se přihlásila na adidas Běh pro ženy na pět kilometrů. S běháním proto rozhodně neskončila. „Je to skvělý způsob, jak si udržet fyzičku, kterou jsem si tak pracně vybudovala. Kromě toho je to úžasný relax a zábava. Myslím, že mě to jen tak nepustí," nechala se slyšet. „A každé ženě, která s běháním ještě pořádně nezačala, běh vřele doporučuju."

Celebrity v Česku potkáte také na unikátním Lodičkovém běhu na vysokých podpatcích.

„Lodičkový sprint je pro nás samozřejmě kromě zábavy a recese také oslava ženské krásy, protože podpatky byly vždy spojeny s krásou a elegancí," říká Tomáš Bojda z agentury seventy7, která akci organizovala.

Účastnice běhají trasu dlouhou 40 metrů. Podmínkou účasti je podpatek minimálně o osmi centimetrech. Závodu se už zúčastnily třeba moderátorka Nikol Moravcová, herečka Nikol Kouklová nebo modelka Michaela Štoudková.

Běh zažívá obrovský boom, čím dál populárnější je právě i mezi celebritami.

A jak jste na tom vy?

Reklama

Související témata: