Hlavní obsah

Baník - Ml. Boleslav 3:1Baník porazil Mladou Boleslav a sune se tabulkou výš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Frydrych 1 : 0
52. Fleišman 2 : 0
59. Almási 3 : 0
90. Mašek 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy porazili ve 14. kole první ligy Mladou Boleslav 3:1. O góly Baníku se postarali Michal Frydrych, Jiří Fleišmana a Ladislav Almási, hosté až v závěru snížili zásluhou střídajícího Lukáše Maška. Baník vyhrál pod Pavlem Hapalem druhé z posledních tří kol, Středočechy zdolal v nejvyšší soutěži popáté za sebou a je osmý. Boleslav nevyhrála čtvrté z posledních pěti kol a je jedenáctá.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Ladislav Almási z Ostravy, Vojtěch Kubista, Daniel Mareček, Jakub Fulnek z Boleslavi a Srdan Plavšič z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji, ale první velkou možnost měl Baník. Tetour v šesté minutě potáhl míč rychle středem, vysunul Plavšiče, ale jeho sólo vychytal brankář Šeda. Pak vynikl i domácí gólman Laštůvka, který pohotovým reflexem zmařil tečovanou střelu Pecha mířící do protipohybu k tyči.

Skóre zajímavého utkání s šancemi na obou stranách otevřel Baník. Ve 22. minutě po rohu rozehraném nakrátko Kuzmanovič na vzdálenější tyči našel svým centrem Frydrycha a jeho hlavička zapadla pod břevno. Domácí stoper se prosadil podruhé v ligovém ročníku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Srdan Plavšič z Ostravy, Tomáš Ladra z Boleslavi v utkání 14. kola Fortuna ligy.

Ostrava měla po vedoucím gólu navrch, ale těsně před poločasem přišla silná pětiminutovka soupeře. Laštůvka nejprve vychytal průnik Pecha, pak nádherná Karafiátova bomba z 30 metrů zaduněla o tyč, a když už hosté zakončili brejk efektivní patičkou Skaláka, jednalo se o ofsajd.

Domácí se po změně stran rozhodli hájit výsledek další ofenzivou, a to se jim vyplatilo. Na začátku druhé půle si vytvořili hned několik šancí. Dvě úvodní neproměnil během chvilky Cadu, jemuž překazil radost Šeda. A tak Ostrava udeřila opět ze vzduchu a znovu po rohu: v 52. minutě centroval Plavšič a Fleišman se na malém vápně hlavou nemýlil. Osmatřicetiletý bek se trefil poprvé v ligové sezoně

Baník navíc brzy přidal i třetí zásah, který soupeře poslal do kolen. Plavšič naservíroval další přesný pas do vápna a Almási se hlavou trefil v třetím ligovém utkání v řadě.

Ostrava měla nabito i na další gól. Vzorně vyřešený protiútok ale v závěru nezakončil Jaroň, který sám před Šedou přestřelil. Další gól měl na noze v závěru Boula, ale ani on nedokázal skórovat, a tak v 90. minutě po sólu z půlky hřiště snížil hostující Mašek. Osmnáctiletý záložník se radoval z premiérového ligového zásahu v kariéře.

Slezané zdolali doma v nejvyšší soutěži Boleslav potřetí za sebou.

14. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0)
Branky: 22. Frydrych, 52. Fleišman, 59. Almási - 90. Mašek. Rozhodčí: Černý - Pečenka, Líkař - Kocourek (video). ŽK: Kaloč, Almási - Dancák. Diváci: 6232.
Ostrava: Laštůvka - J. Juroška (87. Sanneh), Frydrych, Pojezný, Fleišman - Cadu (71. P. Jaroň), Kaloč, Kuzmanovič (71. Boula), Tetour (80. Miškovič), Plavšič - Almási (80. Klíma). Trenér: Hapal.
M. Boleslav: Šeda - Šimek, Suchý, Karafiát - Látal (58. Darmovzal), Mareček (84. Stránský), Kubista (67. Dancák), Pech, Fulnek - Ladra (84. Donát), Skalák (67. Mašek). Trenér: Hoftych.

Reklama