Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 0:1Drama v Liberci nemělo pro Slovan šťastný konec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Mihálik 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 19. kole první ligy v Liberci 1:0. Souboj sousedů v tabulce rozhodl na konci druhé minuty nastavení střídající Ondřej Mihálik. Tým z Uherského Hradiště i ve třetím utkání jarní části sezony bodoval a neinkasoval a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo. Liberec na jaře poprvé prohrál a je osmý.

Článek

V Liberci se od začátku hrál útočný fotbal. Ve třetí minutě se ve vápně dostal k odraženému míči hostující bek Reinberk a gólman Vliegen vytáhl jeho střelu na tyč. Vzápětí si na opačné straně naskočil na centr Višinský, ale v dobré pozici hlavičkoval jen do brankáře Nguyena, který zamířil do Slovácka z Liberce.

Ve zbytku první půle byli jednoznačně nebezpečnější domácí, jimž kvůli nemoci scházel zkušený zadák Gebre Selassie. Ve 12. minutě hosté odvrátili centr jen k Červovi, který z voleje napálil břevno. Těsně za polovinou úvodního dějství se zranil liberecký Višinský a trenér Kozel místo něj nasadil Tuptu.

V 31. minutě opět podržel hosty Nguyen, když vyrazil Preislerův pokus. Bývalý gólman Slovanu dál deptal své někdejší spoluhráče. Ve 39. minutě vychytal i Frýdka a poté v podobné pozici také střídajícího Tuptu.

Po změně stran jako první zahrozilo Slovácko. V 54. minutě se dostal k zakončení ve vápně Vecheta, gólman Vliegen ale nadvakrát dobře zasáhl. Chvíli nato hosté nevyužili velkou skrumáž po rohovém kopu.

Slovácko v druhé půli zlepšilo defenzivu a mělo mírnou převahu. V 82. minutě po jednom z rohů trefil Kalabiška jen vlastního spoluhráče. Za dalších pět minut dostal hostující trenér Svědík zřejmě za protesty červenou kartu a musel z lavičky.

Domácí nakonec přišly zahozené šance z první půle draho. Na konci druhé minuty nastavení se těsně za vápnem uvolnil Kim Sung-pin a jeho centr z hranice malého vápna poslal hlavičkou do sítě další střídající hráč Mihálik. Připsal si čtvrtý gól v ligové sezoně.

Slovácko ve čtvrtém kole po sobě bodovalo a oplatilo Liberci podzimní porážku 1:2. I tehdy se prosadil Mihálik. Tým z Uherského Hradiště zvítězil U Nisy podruhé za sebou, v úvodu minulé sezony tam vyhrál rovněž 1:0.

19. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Mihálik. Rozhodčí: Radina - Leška, Hádek - Kocourek (video). ŽK: Vecheta, Kalabiška. ČK: 87. Svědík (trenér, všichni Slovácko). Diváci: 1589.
Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Fukala (80. Mészáros), Valenta, Červ, Preisler - Frýdek (72. Doumbia), Višinský (27. Tupta) - Olatunji (72. Rondič). Trenér: Kozel.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Petržela (73. Kim Sung-pin, 90.+5 Břečka), Kohút (63. Mihálik), Holzer (63. Duskí) - Vecheta (73. Šašinka). Trenér: Svědík.

Reklama