Hlavní obsah

Hr. Králové - Sparta 0:2Sparta má další výhru, votroky složil na lopatky Haraslín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Haraslín 0 : 1
89. Wiesner 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v sobotním utkání 24. kola Fortuna ligy v Mladé Boleslavi nad Hradcem Králové 1:0. Vítěznou branku dal v závěru první půle Lukáš Haraslín. Chvíli před koncem pak podtrhl výhru favorita Tomáš Wiesner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Letenských. Fotbalista Sparty Lukáš Haraslín slaví gól, který vstřelil do sítě Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Sparty zdolali oslabený Hradec 2:0 a vyhráli sedmé kolo za sebou

Mladá Boleslav 18. března (ČTK) - Fotbalisté Sparty vyhráli ve 24. kole první ligy na hřišti oslabeného Hradce Králové 2:0. Letenští zvítězili v nejvyšší soutěži posedmé za sebou a neúplnou tabulku vedou o bod před městským rivalem Slavií, která má k dobru večerní utkání v Liberci. Východočeši prohráli v azylu v Mladé Boleslavi šestý ligový zápas v řadě a zůstali sedmí.

"Votroci" od 20. minuty dohrávali bez vyloučeného Jakuba Kučery. V závěru úvodního dějství otevřel skóre Lukáš Haraslín. Pojistku přidal až v 89. minutě Tomáš Wiesner. Sparta v lize s Hradcem neprohrála v jedenáctém utkání za sebou, z toho podesáté zvítězila, a na jeho půdě bodovala naplno popáté v řadě.

Domácí začali aktivně. Po necelých třech minutách hry Vašulín překonal Kováře, kvůli ofsajdu ale branka neplatila. V šesté minutě si Kubala všiml vyběhnutého sparťanského gólmana, jeho střela z dálky ale skončila vedle tyče.

V 19. minutě Kučera v souboji o míč ve skluzu fauloval Kairinena a rozhodčí Černý ho okamžitě vyloučil. Hradec potvrdil pozici nejtrestanějšího týmu v ligové sezoně, svěřenci trenéra Miroslava Koubka viděli už devátou červenou kartu.

Hosté málem přesilovku rychle využili, Haraslínovu ránu však Bajza vytáhl na roh. Po půlhodině se po rohovém kopu skóroval Kuchta, radost Pražanů ale zkazil ofsajd.

Utkání směřovalo k bezbrankové první půli, jenže v 45. minutě se Sparta dočkala. Bajza vyrazil Čvančarovu ránu a Haraslín nadvakrát dostal míč do sítě. Slovenský reprezentant vstřelil šestou branku v ročníku nejvyšší soutěže. Rozradostnil tak značnou část vyprodaného mladoboleslavského stadionu (5000 diváků).

Ihned po změně stran mohli hosté odskočit na dvoubrankový rozdíl, Wiesner však v ideální pozici netrefil dobře míč a neprosadil se ani z dorážky. Následně proti Bajzovi neuspěl dvakrát střelou z vápna Kuchta, přičemž ve druhém případě zamířil z dorážky do boční sítě. Tečovaný pokus střídajícího Minčeva z úhlu zase Bajza vyškrábl nad.

Hradec mohl paradoxně srovnat v 79. minutě. Vašulín přihrál na hranici šestnáctky sparťanskému odchovanci Radovi, který byl na hřišti teprve přes minutu, ale jeho přízemní střelu Kovář pokryl.

O 10 minut později stanovili hosté konečný výsledek. Kuchtovu střelu zastavil ve vápně Novotný rukou, balon se však odrazil k Wiesnerovi a ten nekompromisně zakončil pod horní tyč. V ligové sezoně dal druhý gól.

Sparta jako jediná s Olomoucí na jaře stále neprohrála. Venku v lize zvítězila počtvrté za sebou a s 27 body je tam nejlepším týmem soutěže. Hradec nevyhrál šest z posledních sedmi kol.

24. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:2 (0:1)
Branky: 45. Haraslín, 89. Wiesner. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Hájek - Machálek (video). ŽK: Klíma, Kodeš, Vašulín - Minčev, Laci. ČK: 20. Kučera (Hradec). Diváci: 5000 (vyprodáno).
Hradec: Bajza - Klíma, Kodeš, Čech - Gabriel (46. Novotný), Kučera, Smrž, Harazim - Matěj Koubek (61. Pudhorocký), Kubala (78. Rada) - Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.
Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner, Sadílek, Kairinen (72. Laci), Zelený (72. Jankto) - Čvančara (64. Minčev), Kuchta, Haraslín (78. Mabil). Trenér: Priske.

Reklama

Související témata: