Hlavní obsah

Liberec - Slavia 2:2Emoce v Liberci! Slavia bez vyloučeného Olayinky přišla v nastavení o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Červ 1 : 0
30. Olayinka 1 : 1
65. Van Buren (penalta) 1 : 2
90. Olatunji 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie ve 24. kole první ligy jen remizovali v Liberci 2:2 a vedou tabulku už pouze o skóre před Spartou. Severočechy poslal do vedení v 25. minutě někdejší hráč Pražanů Lukáš Červ, ale za pět minut odpověděl Peter Olayinka a v 65. minutě otočil stav střídající Mick van Buren, který ještě na podzim působil ve Slovanu. V 88. minutě se ale nechal vyloučit Olayinka a v páté minutě nastavení srovnal Victor Olatunji.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Slovanu Liberec diskutují s rozhodčím kvůli nařízené penaltě pro Slavii.

Článek
Fotogalerie

Slavia venku v lize potřetí za sebou ztratila body a nenavázala na minulé domácí vítězství 2:1 nad obhájcem titulu Plzní. Trenérovi Pražanů Jindřichu Trpišovskému výsledkově nevyšel návrat na sever Čech, odkud zamířil do Edenu. Liberečtí sice už šest kol nezvítězili, Slavii ale doma obrali o body podruhé za sebou. V neúplné tabulce jsou desátí.

Liberečtí nastoupili výrazně oslabeni. K čtyřem zraněným hráčům přibyli Prebsl a Valenta, kteří ve Slovanu hostují ze Slavie a nemohli hrát kvůli dohodě mezi kluby. Severočechům se na lavičku po trestu za čtyři žluté karty vrátil trenér Kozel, jenž v minulosti působil ve vršovickém celku. Za Pražany poprvé na jaře dostal v základní sestavě šanci uzdravený Masopust.

Hostující bek v 11. minutě hlavičkoval po skrumáži jen do Vliegena, ale jinak domácí v úvodu drželi s favoritem krok a nečekaně otevřeli skóre. Po rohovém kopu napřáhl na vápnem Doumbia, přízemní střelou trefil tyč a Červovu dorážku na konci 25. minuty nešťastně tečoval do vlastní sítě Ogbu. Liberecký záložník čtvrtou brankou potvrdil pozici aktuálně nejlepšího týmového střelce, gól proti bývalému klubu ale neslavil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Slovanu Liberec se radují z gólu v ligovém utkání se Slavií.

Hosté hned za pět minut odpověděli. Douděrovu střelu vyrazil Vliegen před sebe a Olayinka doklepl balon do sítě. Domácí marně reklamovali údajný předchozí faul na Doumbiu. Nigerijský křídelník i v minulém kole proti Plzni srovnal na 1:1 a skóroval podesáté v ligové ročníku.

Pět minut po přestávce se Olayinka prosadil s pomocí tyče podruhé, podle asistenta rozhodčího ale míč už předtím po předchozím centru z pravé stany od Ševčíka opustil hrací plochu. Slávisté otočili stav až v 65. minutě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kanonýr Slavie Mick van Buren slaví gól.

Rozhodčí Zelinka poté, co Ndefe v postranní čáry strčil do Olayinky, nařídil penaltu a střídající Van Buren se nemýlil. Nizozemský kanonýr se prosadil proti klubu, v němž ještě na podzim hostoval, a připsal si 12. branku v ligové sezoně. Domácí proti verdiktu sudího vehementně protestovali, trenér brankářů Slovanu Čech dostal červenou kartu.

V 71. minutě odmítl pojistku Olayinka a poté se neprosadil ani Van Buren. V 88. minutě Olayinka po kontaktu s Ndefem teatrálně upadl ve vápně, následně soupeře udeřil do obličeje a Zelinka ho rovnou vyloučil.

Severočeši pak krátkou přesilovku využili. Na Doumbiův nákop za obranu si v páté z osmi nastavených minut naběhl Olatunji a dloubl balon přes Koláře do sítě. O ofsajd se vzhledem k Oscarově postavení nejednalo. Slavia sice bodovala podvanácté z posledních 13 vzájemných ligových duelů, remíza je ale pro ni v boji o titul ztrátou.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Slavia Praha 2:2 (1:1)
Branky: 25. Červ, 90.+5 Olatunji - 30. Olayinka, 65. Van Buren z pen. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček - Petřík (video). ŽK: Doumbia, Preisler, Ndefe - Ogbu, Oscar, Zafeiris, Vlček (vedoucí mužstva). ČK: 64. Čech (trenér brankářů) - 88. Olayinka. Diváci: 4758.
Liberec: Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis - Mészáros (77. Rabušic), Červ (80. Varfolomejev), Doumbia, Preisler (70. Ghali) - Tupta - Rondič (77. Kozák), Olatunji. Trenér: Kozel.
Slavia: Kolář - Masopust (55. Zafeiris), Ogbu, Holeš, D. Jurásek - Ševčík, Oscar - Douděra, Lingr (76. M. Jurásek), Olayinka - Tecl (56. Van Buren, 90. Hromada). Trenér: Trpišovský.

Reklama