Hlavní obsah

Brno - Jablonec 1:2Zbrojovka Brno po povedené první půli doma nakonec selhala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Alli 1 : 0
47. Chramosta 1 : 1
67. Považanec 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce ve 24. kole první ligy zvítězili po obratu v Brně 2:1. Zbrojovku poslal v souboji sousedů v tabulce ve 40. minutě do vedení Musa Alli, ale hosté po změně stran otočili stav. Dvě minuty po pauze srovnal nejlepší střelec Severočechů Jan Chramosta a v 67. minutě rozhodl Jakub Považanec. Jablonec vyhrál pátý z posledních šesti vzájemných ligových zápasů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fotbalisté Jablonce slaví gól na hřišti Zbrojovky Brno.

Článek
Fotogalerie

Severočeši potvrdili formu, zvítězili potřetí za sebou a počtvrté z posledních pěti kol a poskočili na deváté místo tabulky. Navíc mají k dobru odložený duel z minulého týdne proti Slovácku. Nováček z Brna prohrál po čtyřech kolech a třech remízách 1:1 po sobě a patří mu 12. příčka. Trenérovi Jablonce Davidu Horejšovi vyšel zápas proti klubu, za který krátce hrával.

Jablonečtí, kteří nastoupili k utkání po 14 dnech, zahrozili jako první, Šulc však ve 13. minutě mířil jen do Berkovce. Ve zbytku první půle byli nebezpečnější domácí. Po čtvrthodině vystřelil po zemi Řezníček a radost ze 17. gólu v ligovém ročníku mu pokazila tyč.

Lídr tabulky kanonýrů neuspěl ani pár sekund nato a o dvě minuty později se neprosadil ani do třetice, když ho vychytal Hanuš, hrající 200. ligový zápas. V 37. minutě si Řezníček v úniku příliš předkopl míč a vracející se Král stačil skluzem zasáhnout.

K vedení pomohla Brnu výměna postů mezi krajními záložníky. Alli se posunul na levou stranu a ve 40. minutě netradičně hlavou umístil do sítě centr od Ševčíka. Drobný nigerijský křídelník skóroval v české lize podruhé.

Odpovědět mohl Chramosta, ale ve 43. minutě minul. Dvě minuty po pauze už se jablonecký útočník prosadil poté, co po zemi zakončil povedenou akci po přihrávce střídajícího Jovoviče. Chramosta se trefil ve třetím duelu nejvyšší soutěže po sobě a jedenáctým gólem vylepšil své dosavadní maximum v jedné ligové sezoně. Zároveň potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce v ročníku.

Severočeši v první polovině druhého dějství naprosto dominovali a 67. minutě otočili stav. Po Jovovičově přihrávce sklepl Sejk míč pro Považance a ten z hranice vápna napálil balon pod břevno. Slovenský středopolař skóroval počtvrté v ligové sezoně.

Za tři minuty Hanuš vyrazil střílený centr Alliho ze strany. Agilní nigerijský křídelník nedokázal srovnat ani v 88. minutě po rohu a v závěru nastavení, kdy neuspěl na dlouho nohu. Jablonec zvítězil potřetí z posledních čtyř venkovních ligových zápasů, naopak Zbrojovka doma získala jen 12 z celkových 27 bodů a je tam už nejhorším celkem soutěže.

24. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Jablonec 1:2 (1:0)
Branky: 40. Alli - 47. Chramosta, 67. Považanec. Rozhodčí: Batík - Caletka, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Nečas, Ševčík, Tijani, Granečný - Polidar, Martinec, Sejk. Diváci: 4202.
Brno: Berkovec - Hrabina, Šural, Tijani, Divíšek (71. Granečný) - Texl (85. Hlavica), Falta - Alli, Ševčík (71. Rogožan), Nečas (71. Fousek) - Řezníček. Trenér: Dostálek.
Jablonec: Hanuš - Martinec, Král, D. Souček - Surzyn (46. Jovovič), Šulc, Hübschman, Považanec, Polidar (90.+4 Černák) - Sejk (90.+2 Štěpánek), Chramosta (86. Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Reklama