Hlavní obsah

Slovácko - Zlín 3:0Slovácko splnilo roli favorita a poslalo rivala na dno tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kim 1 : 0
46. Kim 2 : 0
69. Petržela 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 24. kole první ligy nad Zlínem 3:0. Regionální derby výrazně ovlivnilo vyloučení hostujícího Martina Filla už ve čtvrté minutě, duel pak rozhodly dvě branky Korejce Kim Sung-pina v 16. a 46. minutě. Jasnou výhru domácích pak završil v 69. minutě Milan Petržela.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Martin Cedidla ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Tým z Uherského Hradiště vyhrál čtvrté z posledních pěti ligových utkání a doma v nejvyšší soutěži neprohrál posedmé v řadě, z toho pošesté triumfoval. Slovácko, které má v neúplné tabulce k dobru z minulého týdne odložený zápas v Jablonci, se vrátilo na čtvrté místo. "Ševci" nezvítězili páté kolo za sebou a klesli na poslední místo.

Do sestavy hostů se po dvouzápasovém trestu za vyloučení v duelu se Spartou vrátil Martin Fillo, ale na hřišti se ani neohřál. Už po minutě a půl hrubě a hlavně zbytečně na polovině hřiště fauloval Hofmanna. Sudí Starý mu nejprve ukázal jen žlutou kartu, ale po konzultaci s videorozhodčím Orlem jej vyloučil.

Slovácko začalo početní výhodu zúročovat nejen trvalou územní převahou, ale i šancemi a v 16. minutě také gólem. Po chybě Bartošáka se zmocnil míče Petržela, přihrál Kim Sung-pinovi a korejský fotbalista si zapsal svůj první gól v nejvyšší soutěži.

Navýšit skóre mohl znovu Kim Sung-pin, dále z hranice šestnáctky Reinberk a Sinjavskij, což plně odpovídalo domácímu tlaku, jemuž chyběla jen přesnější finální fáze. Naopak Zlín se k ní vůbec nedostal, neboť jeho pobyt na útočné polovině byl vzácností.

Šance "Ševců" na bodový zisk vzala za své hned v úvodní minutě druhé půle. Po dlouhém pasu z hloubi pole našel Petržela volného Kim Sung-pina, jehož střela zaplula k tyči Rakovanovy branky.

Zlín v deseti čelil víceméně permanentní převaze domácích, ale na rozdíl od první půle se několikrát dostal k možnosti zakončení. Jenže Čanturišvili ani Kozák skóre nezměnili.

Naopak pohodu Slovácka dokumentovala spolupráce veteránů. Kadlec naservíroval míč Petrželovi a devětatřicetiletý záložník poslal míč nechytatelně do sítě. Druhou trefou v ligové sezoně stanovil konečný stav duelu.

Slovácko doma v lize nad "Ševci" počtvrté za sebou zvítězilo, aniž by inkasovalo. Zlín jako jediný v sezoně nejvyšší soutěže dosud čeká na venkovní vítězství, od srpna 2021 tam nevyhrál 26 duelů v řadě.

24. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Trinity Zlín 3:0 (1:0)
Branky: 16. a 46. Kim Sung-pin, 69. Petržela. Rozhodčí: Starý - Machač, Podaný - Orel (video). ŽK: Hrubý. ČK: 4. Fillo (oba Zlín). Diváci: 6019.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (76. Trávník), Hofmann, Kadlec, Doski (46. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Sinjavskij, Kim Sung-pin (72. Brandner), Petržela (84. Juroška) - Mihálik (72. Šašinka). Trenér: Svědík.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Bartošák - Didiba (64. Hellebrand), Hlinka (82. Slončík) - Fillo, Hrubý (46. Dramé), Čanturišvili (74. Fantiš) - Kozák (74. Balaj). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: