Hlavní obsah

Pardubice - Teplice 3:1Pardubice berou ze záchranářské bitvy tři důležité body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hlavatý 1 : 0
9. Janošek (penalta) 2 : 0
21. Kučera 2 : 1
69. Vacek 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic v 24. kole první ligy porazili na svém hřišti 3:1 Teplice a odpoutali se z posledního místa tabulky. Domácí skvěle vstoupili do utkání a už v 10. minutě vedli po trefě Michala Hlavatého a penaltě Dominika Janoška o dvě branky. V 21. minutě snížil Tomáš Kučera, skóre ale uzavřel v 69. minutě Kamil Vacek. Těsně před třetím gólem Pardubic nedal teplický útočník Abdallah Gning pokutový kop.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubická gólová radost.

Článek

Východočeši oplatili dnešnímu soupeři debakl 1:5 z úvodního vzájemného duelu v ligové sezoně a porazili ho v šestém ze sedmi duelů. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče vyhráli po třech kolech a dostali se na 14. místo. "Skláři" neuspěli ani ve druhém utkání pod novým koučem Zdenkem Frťalou, na jaře ani v osmém zápase nejvyšší soutěže nevyhráli a propadli se na předposlední 15. příčku.

V zápase oslavili jubilejní start oba gólmani. Rumunský reprezentant ve službách Pardubic Nita odchytal 100. duel v české nejvyšší soutěži, jeho protějšek Grigar si připsal 350. start. Právě kapitán Severočechů prožil těžký začátek utkání. Už ve čtvrté minutě trefil Černý hlavou břevno a míč dorazil do odkryté brány dobíhající Hlavatý. Druhý nejlepší střelec Pardubic se trefil popáté v ligovém ročníku.

V 10. minutě se prosadil i nejúspěšnější střelec Východočechů v sezoně Janošek. Nejlepší hráč soutěže za měsíc únor s přehledem proměnil pokutový kop po faulu Mičeviče na Černého a dal svou sedmou branku v ligové sezoně. Janošek potvrdil skvělou jarní formu, po zimní pauze se trefil už počtvrté.

Teplice se vrátily do hry v 21. minutě. Trubač našel po signálu z rohového kopu na hranici vápna Kučeru a zkušený záložník dal výstavní křížnou střelou třetí gól v ročníku nejvyšší soutěže.

Atraktivní průběh pokračoval i po přestávce, i když bez větších šancí. Až po více než hodině hry zfauloval Vacek ve vápně Filu a i "Skláři" dostali šanci skórovat z pokutového kopu. Nejlepší střelec týmu Gning ale osmý zásah v sezoně nepřidal, Nita jeho střelu po levé ruce vystihl.

Za zhruba 75 vteřin Vacek napravil svou chybu při faulu a premiérovým gólem v sezoně definitivně rozhodl. Janoškův centr z přímého kopu propadl až na zadní tyč, kde byl připravený pětatřicetiletý záložník.

Severočeši prodloužili trápení na hřištích soupeřů, kde čekají na vítězství 10 ligových zápasů. Posledních osm utkání tam prohráli a se čtyřmi z celkových 21 bodů jsou tam nejhorším týmem soutěže.

24. kolo první fotbalové ligy:
FK Pardubice - FK Teplice 3:1 (2:1)
Branky: 4. Hlavatý, 10. Janošek z pen., 69. Vacek - 21. Kučera. Rozhodčí: Machálek - Kubr, Hrabovský - Zelinka (video). ŽK: Helešic, Vacek - Kučera, Hybš.
Pardubice: Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek - Darmovzal (77. Sychra), Janošek, Hlavatý (84. Kapanga), Helešic (71. Šimek) - Černý (84. Pikul). Trenér: Kováč.
Teplice: Grigar - Urbanec (76. Mareček), Chaloupek, Mičevič, Hybš (86. Hyčka) - Jukl, Kučera - Pleštil (61. Kodad), Trubač (86. Vachoušek), Gning - Žák (61. Fila). Trenér: Frťala.

Reklama