Hlavní obsah

Frankfurt - Leverkusen 5:2Další fantastické galapředstavení českého reprezentanta v bundeslize

Český fotbalový reprezentant Patrik Schick vstřelil v německé lize další dva góly, ale Leverkusen v zápase 15. kola na stadionu Eintrachtu Frankfurt neudržel dvoubrankový náskok a prohrál 2:5.

Foto: Dedert Arne, ČTK

Patrik Schick v zápase Leverkusenu s Frankfurtem zářil.

Článek
Fotogalerie

Pětadvacetiletý útočník navázal na své čtyři trefy proti Fürthu z minulého utkání, v bundesligové sezoně si polepšil na 14 gólů a z druhého místa tabulky střelců ztrácí dva zásahy na vedoucího Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov.

Schick otevřel skóre už v páté minutě po otočce v šestnáctce a za čtvrt hodiny útočník Bayeru zvýšil z pokutového kopu. Eintracht se však rychle oklepal a vyrovnal po gólech Tuty a Lindströma.

Foto: Dedert Arne, ČTK

V utkání 15. kola německé Bundesligy vstřelil Patrik Schick dvě branky. Na snímku se svými spoluhráči.

Druhý poločas už byl v jednoznačné v režii domácího mužstva. V 50. minutě dokonal obrat N'Dicka a po něm ještě bývalého frankfurtského brankáře Hradeckého překonali Jakič a Sow.

V tabulce třetí Leverkusen prohrál poprvé po čtyřech kolech. Frankfurt si doma připsal druhou ligovou výhru v ročníku a je na devátém místě.

Poslední Fürth zdolal Union Berlín 1:0 díky Nielsenově gólu. Nováček se dočkal premiérového vítězství v ligové sezoně a teprve podruhé bodoval. Šestý Union během týdne zažil další zklamání, ve čtvrtek na závěr skupiny Evropské konferenční ligy remizoval 1:1 s pražskou Slavií a nepostoupil do vyřazovací fáze.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Fürth - Union Berlín 1:0 (56. Nielsen),
Eintracht Frankfurt - Leverkusen 5:2 (23. Tuta, 30. Lindström, 50. N'Dicka, 66. Jakič, 76. Sow - 5. a 22. z pen. Schick).

Reklama