Hlavní obsah

Baník srazil oslabené Slovácko. Klokani se po pauze rozstříleli, vyhrála i Jihlava, Boleslav a Příbram

Praha
Aktualizováno

Vítězný debut na lavičce fotbalistů Jihlavy zažil proti Slavii kouč Roman Kučera, jeho tým v 10. kole Synot ligy vyhrál 1:0. Mladá Boleslav ostře vletěla na Brno a vedla už v sedmé minutě 2:0, nakonec zvítězila 5:1. Bohemians 1905 se rozstříleli až po pauze, s Českými Budějovicemi vyhráli 3:0, Příbram porazila Hradec Králové 1:0. Oslabené Slovácko padlo s Baníkem 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený obránce Bohemians 1905 Erich Brabec (čtvrtý zleva) děkuje se spoluhráči fanouškům po utkání 10. kola Synot ligy s Českými Budějovicemi.

Článek
Fotogalerie

K posunu vpřed tabulkou zavelela rázně Mladá Boleslav. Zbrojovka pro ni byla vítaným soupeřem, Středočeši prohráli jediný z posledních osmi předešlých vzájemných zápasů. Brno navíc poslední tři ligová utkání v Mladé Boleslavi prohrálo a inkasovalo v nich 11 branek. Dnes pět...

Klokani v Ďolíčku potvrdili roli favorita, po pauze dali tři góly a potvrdili, že proti Jihočechům se jim daří. Nováček už šest kol nevyhrál.

Otec záložníka Tomáše Kučery v týdnu nahradil odvolaného kouče Petra Radu a s ním na lavičce si jihlavský tým připsal druhou výhru v sezóně. Slavia šestkrát z posledních sedmi kol prohrála...

Příbram v duelu záchranářů porazila Hradec Králové. Gólové hody se nečekaly, poslední tři vzájemné duely skončily 0:0. Teď padl jediný gól a nový trenér Příbrami Pavel Tobiáš v prvním domácím zápase připsal na konto výhru. I v předchozích venkovních duelech v Jihlavě a v Českých Budějovicích tým pod Tobiášem vyhrál a neinkasoval.

Slovácko nepotvrdilo, že je nejlepším týmem doma. Baník na jeho hřišti v lize vyhrál po dlouhých pěti letech. Domácí kanonýr Došek, který dal v posledních čtyřech zápasech na vlastním hřišti 8 gólů, se neprosadil. Slovácko srovnalo jen v závěru prvního poločasu, v tom druhém se nechal vyloučit Rada a na další vedoucí trefu hostů už nedokázalo v nastavení reagovat.

Program 10. kola:
Pátek
Jablonec - Dukla 6:0
Sobota
Bohemians 1905 - Č. Budějovice 3:0
Branky: 61. Mosquera, 66. Jindřišek z pen., 73. Rada
Jihlava - Slavia 1:0
Branka: 25. Kukol
Mladá Boleslav - Brno 5:1
Branky: 46. a 63. Ďuriš, 4. Ščuk, 7. Hůlka, 78. Košťál vlastní  - 54. Vávra
Příbram - Hradec Králové 1:0
Branka: 74. Neves
Slovácko - Ostrava 1:2
Branky: 42. Havlík - 19. Narh, 90.+2 Frydrych
Neděle
15:30 Sparta - Liberec
20:15 Plzeň - Teplice

Reklama