Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:1Sparta veze z Hané bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čvančara 0 : 1
45. Navrátil 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty v 17. ligovém kole jen remizovali v Olomouci 1:1 a už počtvrté za sebou nedokázali vyhrát úvodní zápas jarní části sezony. Pražany poslal v 10. minutě do vedení Tomáš Čvančara, ale v úvodní minutě nastavení první půle srovnal Jan Navrátil. V 11. minutě nastavení zblízka trefil hostující Filip Panák tyč.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Vitík ze Sparty.

Článek

Pražané nedokázali naplno využít odpolední porážky obhájce titulu z Plzně a na vedoucí Viktorii ztrácejí z třetího místa v tabulce šest bodů. V neděli se může do čela soutěže dostat Slavia. Sparta ztratila body po třech kolech a na Hané v lize nezvítězila popáté z posledních šesti duelů. Sigma v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohrála a je pátá.

Oba týmy podle očekávání nastoupily v rozestavení s třemi stopery. Do sparťanské základní sestavy se nedostala ani jedna ze zimních posil, poprvé od 8. října naskočil do soutěžního zápasu uzdravený letenský kapitán Ladislav Krejčí mladší.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z úvodní branky utkání.

Pražané udeřili hned ze své první velké šance. Čvančara v 10. minutě po Haraslínově přihrávce napřáhl z hranice vápna a přízemním pokusem s pomocí tyče překonal Trefila. Šestým gólem potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce v ligové sezoně. Už ve 13. minutě musel kvůli zranění střídat hostující stoper Sörensen, jehož nahradil mladík Vydra.

Hanáci se snažili o vyrovnání, ale do výrazné šance se jim nedařilo dostat ani po sérii rohů po půlhodině hry. Naopak v 41. minutě po rychlém brejku přepadl přes domácího brankáře Trefila Haraslín a sudí Zelinka nařídil penaltu pro Spartu. Po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru ale svůj verdikt změnil a letenskému křídelníkovi udělil žlutou kartu za simulování.

Chvíli nato bylo s hosty ještě hůře. Růsek v úvodní nastavené minutě první půle ve vápně vyhrál hlavičkový souboj s Panákem a Navrátil v akrobatické pozici zády k brance obloučkem překonal Kováře. Sparťanský gólman si na balon lehce sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil. Pražané v lize inkasovali po 360 minutách.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucká lavička se raduje z vyrovnávací branky.

Šest minut po pauze si mohli vzít sparťané vedení zpět, Kuchtovu hlavičku ale zblokoval obránce těsně nad. Na opačné straně v dobré palebné pozici špatně trefil míč Breite. V 58. minutě museli Pražané podruhé kvůli zranění střídat, po Vraštilově nešťastném úderu na zemi do hlavy opustil střelec vedoucí branky Čvančara trávník na nosítkách a do hry se dostala zimní posila Mabil.

Australský účastník nedávného mistrovství světa hru Letenských rozhýbal. V 90. minutě špatně odhadl jeho centr z rohu brankář Trefil, ale domácí se štěstím odolali. V dlouhém nastavení trvajícím nakonec 11 minut mohly udeřit oba týmy. Nejprve po dvou rozích neuspěli domácí, ještě blíže byla Sparta, ale Haraslín v akrobatické pozici minul a Panák zblízka v závěru hlavičkou trefil jen tyč.

17. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Navrátil - 10. Čvančara. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Podaný - Petřík (video). ŽK: Trefil, Zifčák - Haraslín, Vydra, Friis (asistent trenéra). Diváci: 7126.
Olomouc: Trefil - Pokorný, Beneš, Vraštil - Zifčák, Breite, Ventúra (85. Vodháněl), Zmrzlý (90.+10 Zlatohlávek) - Navrátil (63. Zorvan) - Růsek (86. Spáčil), Chytil. Trenér: Jílek.
Sparta: Kovář - Vitík, Panák, Sörensen (13. Vydra, 75. Kamenovič) - Wiesner (75. Mejdr), Sadílek, Ladislav Krejčí II, Zelený - Čvančara (58. Mabil), Haraslín - Kuchta (75. Minčev). Trenér: Priske.

Reklama