Hlavní obsah

Opava - Brno 0:2Zbrojovka opanovala šlágr, Sparta padla na Hané. Sníh odložil další zápas

Aktualizováno

Vydatné sněžení komplikuje závěr podzimního programu fotbalové Fortuna Národní ligy. Na sobotu plánované utkání Líšeň - Vyškov bylo z důvodu nezpůsobilé hrací plochy již podruhé odloženo. Stejný osud má duel Chrudim - Vlašim. Šlágr 16. kola se ovšem odehrál, Opava v něm podlehla vedoucímu Brnu 0:2. Prostějov zdolal Sprtu B 1:0.

Foto: fczbrno.cz

Fotbalisté Brna (v červeném) v Opavě uspěli.

Článek

Tabulka zůstává s ohledem na celkem tři odložené zápasy neúplná. Král podzimu je ovšem jasný. Zbrojovka uzavřela letošní účet s 38 body a přezimuje neohroženě na vedoucí pozici o deset bodů před Spartou B a Líšní, která má jedno utkání k dobru.

Fotbalisté Brna podzim symbolicky uzavřeli výhrou 2:0 v duelu exligových soupeřů na půdě Opavy. O výsledku rozhodli hosté až v závěrečné části zápasu. Skóre otevřel v 67. minutě Adam Fousek a pojistku přidal devět minut před koncem Jakub Řezníček. Opava prohrála po čtyřech triumfech v řadě a vůbec poprvé v sezoně doma a klesla na šesté místo.

Prostějov porazil nejtěsnějším rozdílem 1:0 rezervu Sparty. Vše podstatné se na Hané stalo po změně stran. Po hodině hry inkasoval druhou žlutou kartu hostující Sejk a Pražané dohrávali o deseti.

Prostějov hru v početní výhodě zužitkoval sedm minut před koncem, kdy mu tři body vystřelil kanonýr Filip Žák. Prostějov si tak v tabulce polepšil na pátou příčku před Opavu. Svěřenci kouče Horňáka jsou nadále druzí

16. kolo druhé fotbalové ligy:
SFC Opava - Zbrojovka Brno 0:2 (0:0)
Branky: 67. Fousek, 81. Řezníček. Rozhodčí: Hocek - Pfeifer, Vyhnanovský. ŽK: Sedlák (Brno). Diváci: 710 (omezený počet).
Prostějov - Sparta Praha B 1:0 (0:0)
Branka: 83. Žák. Rozhodčí: Radina - Matoušek, Pospíšil. ŽK: Schaffartzik - Sejk, Ambler. ČK: 62. Sejk. Diváci: 270 (omezený počet).

Reklama

Související témata: