Hlavní obsah

Nejbizarnější zápas v historii slovenského fotbalu. Vesnický tým z páté ligy proti účastníkovi mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aprílový vtípek? Kdepak, máme už srpen... Chystá se nejspíš nejbizarnější zápas v historii slovenského fotbalu. Zástupce sousední země nastoupí v přípravném utkání ve Vídni proti účastníkovi mistrovství světa. Nejde však o žádný reprezentační výběr či přední klub z elitní soutěže. Proti Kataru se postaví vesnický tým z páté slovenské ligy!

Foto: Tj Partizán Domaniža

Chlapci z TJ Partizán Domaniža (v bílém) se mohou těšit na životní zážitek...

Článek

Zápas, který musíte vidět! Vesnice z naší 5. ligy proti státu, který bude hrát na MS v Kataru. Takovým titulkem třeba server šport.sk uvádí informaci, které je těžké uvěřit.

Je však míněna zcela vážně. Fotbalisté TJ Partizán Domaniža na své facebookové stránce oznámili, že v sobotu 27. srpna v 17:00 nastoupí ve Vídni proti Kataru, hostiteli a účastníkovi blížícího se mistrovství světa.

„Stále tomu nemůžeme uvěřit. Ale smlouva je již podepsána. Bude to v první řadě velký zážitek," těší se Milan Svoboda, trenér a předseda TJ Partizán Domaniža.

Že jste o jeho klubu nikdy neslyšeli? Není divu... Vždyť s účastníkem světového šampionátu změří síly mužstvo z Horního Pováží z vesničky s něco více než 1600 obyvateli. Partizáni jsou účastníkem páté ligy Severozápad, zatím v ní v nové sezoně zvládli dva vítězné zápasy a v tabulce jsou o skóre třetí.

Přátelské utkání s pořadatelem MS je každopádně husarským kouskem. Reprezentace Kataru je v Rakousku na soustředění. Ve Vídni odehraje přípravný turnaj, jehož dalšími účastníky jsou Ghana, Maroko (další účastníci MS) a Jamajka.

Kdo jsou nejtvrdší fotbalisté v lize? Diskuse s Janem Rajnochem v Přímáku.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Na mistrovství světa, které se uskuteční v závěru letošního roku, hraje domácí reprezentace ve skupině A se Senegalem, Ekvádorem a Nizozemskem.

Zatím odehrál Katar přípravná utkání se severoirským FC Linfield (0:1), belgickým Royalem Antverpy (2:2), španělskou Mallorkou (0:0) a italskými kluby Udinese Calcio (2:1), Laziem Řím (0:0) a Fiorentinou (0:0).

Reklama

Související témata: