Hlavní obsah

Potvrzeno, bez Schicka! Náhradou je další nováček, Kuchta se žení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopředu téměř jistá informace je od pondělního poledne definitivní. Česká fotbalová reprezentace bude bojovat v baráži o postup na mistrovství světa 2022 bez svého kanonýra Patrika Schicka. Na srazu chybí ze zdravotních důvodů také Jiří Pavlenka. Na soupisce je nahradili nováčci Václav Jurečka a Milan Heča. Další útočník Jan Kuchta se v pondělí žení, poté bude k dispozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick po vítezném utkání.

Článek

Jakmile zraněný Patrik Schick ani o víkendu nenastoupil za Leverkusen, naděje na jeho start ve Švédsku padla. Kanonýr nestihl doléčit svalové zranění. Ačkoliv byl v původní nominaci, nakonec zůstane v Leverkusenu a bude se postupně vracet do plného tréninku.

„Věřili jsme, že Patrik bude k dispozici. Před týdnem začal trénovat, ale do plného tréninku s týmem se nakonec zapojí až teď. Je to pro nás velká ztráta. Ale jsme domluvení, že bychom se v případě postupu do finále spojili a řekli si, jaký je Patrikův stav před zápasem v Polsku. Existuje tak možnost, že by se připojil v průběhu srazu," chytá se stébla naděje trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý.

Zranění na sraz národního týmu nakonec nepustí ani brankáře Jiřího Pavlenku. Jeho návrat do reprezentace se tak odkládá - kvůli zdravotním potížím přišel o loňské EURO a od té doby v nominaci chyběl.

Národní tým zahájil v Praze přípravu na semifinále baráže o postup na světový šampionát, které ve čtvrtek 24. března od 20:45 odehraje ve Švédsku (přímý přenos ČT sport). Na vítěze bude čekat finále o pět dní později v Polsku.

Schick a Pavlenka rozšířili už tak velmi rozsáhlou marodku. Kvůli zdravotním problémům chybějí také Vladimír Coufal, Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas, Jan Bořil, Petr Ševčík, Matěj Vydra nebo Aleš Mandous. Po dlouhých zraněních se teprve postupně vracejí David Hovorka, Ondřej Kúdela, Filip Novák, Lukáš Provod nebo Václav Černý. Pavel Kadeřábek před pár dny ukončil reprezentační kariéru a Ondřej Kolář se z osobních důvodů z reprezentace omluvil.

Že se nám rozpadla obrana? Nebudeme plakat, musíme si poradit, ví Jaroslav Šilhavý

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Naopak stav Tomáše Pekharta, který v sobotu nedohrál zápas polské ligy a v prvním poločase střídal, není vážný. Vysoký útočník v nominaci zůstal.

Trenéři v pondělí před začátkem reprezentačního srazu dodatečně povolali do týmu útočníka Václava Jurečku a brankáře Milana Heču, kteří si mohou připsat reprezentační premiéru

Sparťan Heča už se v poledne hlásil v Praze, Jurečka ze Slovácka se připojí během pondělka. Na srazu zatím chyběli Jakub Brabec, který hrál ještě v neděli večer zápas řecké ligy a neměl možnost do Prahy přicestovat rychleji, a také Jan Kuchta. Útočník dostal v pondělí volno kvůli dopředu dlouho naplánované svatbě. Do Prahy přiletěl už v neděli a na hotelu si spolu s trenéry odbyl program, který čeká zbytek mužstva právě v pondělí - tedy především video přípravu a regeneraci.

Jsme rádi, že to Lothar Matthäus vylosoval tak, jak to vylosoval, je spokojený Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, FAČR

„Honza měl svatbu naplánovanou dlouho dopředu ještě v době, kdy ani nebyl v reprezentaci. V neděli absolvoval program, který čeká ostatní hráče. A od úterního rána bude naplno k dispozici reprezentaci. Zaprvé bychom mu chtěli popřát štěstí a spoustu spokojených let a zadruhé věříme, že bude na tomto srazu i díky svatbě v takové psychické pohodě, že nám pomůže v boji o postup na mistrovství světa," vysvětluje manažer reprezentace Libor Sionko.

Reprezentace v pondělí odpoledne absolvuje tradičně lehčí trénink, někteří hráči budou mít individuální regenerační program. Tým také čeká první video příprava. Od úterý už se tréninková náročnost zvýší a mužstvo se navíc odpoledne přesune do Stockholmu.

Reklama