Hlavní obsah

Belgie - Maroko 0:2SESTŘIH: Favorizovaní Belgičané herně tápali a zkomplikovali si cestu za postupem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
73. Sabirí 0 : 1
92. Abuchlál 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Belgie v druhém utkání na MS podlehli Maroku 0:2 a ve skupině F nenavázali na vítězství nad Kanadou. Africký tým poprvé v Kataru zvítězil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Belgie - MarokoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Bronzový tým z minulého šampionátu ve skupině F nenavázal na úvodní vydřené vítězství 1:0 nad Kanadou a nevyužil možnost si s předstihem zajistit účast v osmifinále. Africké mužstvo po bezbrankové remíze s Chorvatskem na turnaji poprvé zvítězilo. Maročané si na MS připsali premiérové vítězství od roku 1998, protáhli sérii bez porážky na devět zápasů a pošesté za sebou neinkasovali.

Belgičan Batshuayi mohl skórovat už v páté minutě, ale Kadžuí jeho střelu zneškodnil. Útočník Fenerbahce v jubilejním 50. reprezentačním duelu nenavázal na vítěznou trefu proti Kanadě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Maročan Sabirí otevřel skóre zápasu s BelgiíVideo: Česká televize

"Rudí ďáblové" měli převahu v držení míče, ale předvedli pouze nepřesnou hlavičku Onany a slabý pokus Meuniera. Maročané hru vyrovnali a několikrát zahrozili, například Hakimí po rychlém úniku přestřelil.

V závěru první půle De Bruyne z přímého kopu trefil horní síť marocké branky. V nastaveném čase z další standardní situace poslal africký tým do vedení Zijach, ale gól byl po zásahu videorozhodčího odvolán kvůli ofsajdu Saíse.

Po změně stran Kadžuí vyrazil ránu Edena Hazarda. Na druhé straně Búfál o kousek minul Courtoisovu branku. Belgičané v čele s tvůrcem hry De Bruynem se herně trápili, po hodině hry ale střídající Mertens přinutil k dalšímu zákroku marockého brankáře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marockou radost zpečetil druhou trefou Abuchlál.Video: Česká televize

Svěřenci trenéra Radžradžuího otevřeli skóre v 73. minutě. Sabirí z přímého kopu z velkého úhlu zatočil míč na přední tyč, kam už se Courtois nestihl přemístit. Belgičané už se do závěrečného tlaku ani šancí nedostali, nepomohl jim ani uzdravený střídající kanonýr Lukaku.

Naopak ve druhé minutě nastavení přidal druhý gól Maroka další náhradník Abuchlál střelou do horního růžku po Zijachově přihrávce. Belgičané ve skupinové fázi mistrovství světa prohráli po sérii sedmi výher.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina F (Dauhá, Sumáma):
Belgie - Maroko 0:2 (0:0)
Branky: 73. Sabirí, 90.+2 Abuchlál. Rozhodčí: Ramos - Morín, Hernández - Guerrero (video, všichni Mex.). ŽK: Onana - Sabirí. Diváci: 43.738.
Belgie: Courtois - Meunier (81. Lukaku), Alderweireld, Vertonghen - Castagne, Onana (60. Tielemans), Witsel, T. Hazard (75. Trossard) - De Bruyne, E. Hazard (60. Mertens) - Batshuayi (75. De Ketelaere). Trenér: Martínez.
Maroko: Kadžuí - Hakimí (68. Attíat-Allá), Adžuird, Saís, Mazráví - Únahí (78. Jamík), Amrabat, Amallá (68. Sabirí) - Zijach, Nasjrí (73. Hamdallá), Búfál (73. Abuchlál). Trenér: Radžradžuí.
Souhrn nedělního programu MS v Kataru naleznete ZDE

Reklama