Hlavní obsah

Sparta - Rijeka 2:0Sparta slaví na soustředění v Rakousku první výhru! Kuchta odehrál poločas, gól nedal

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty slaví na soustředění v Rakousku první výhru. Letenští zdolali Rijeku, čtvrtý celek uplynulého ročníku nejvyšší chorvatské ligy, 2:0. V útoku Sparty dostal šanci útočník Jan Kuchta. Odehrál první půli, i přes několik šancí se gólově neprosadil. Branky Sparty vstřelili Daněk a z penalty Juliš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kryštof Daněk ze Sparty Praha.

Článek

Ve sparťanském útoku hýřil aktivitou Jan Kuchta, ale do přestávky mu nebylo přáno. V síti neskončila jeho dorážka, ani sólo z 36. minuty, kdy šel sám na brankáře, zblízka však nedokázal skórovat. Gólman Rijeky si poradil i s pokusy Lukáše Haraslína a Jana Fortelného.

Párkrát se osmělili v ofenzivě i hráči chorvatského celku, ale ani oni se nedokázali prosadit, proto bylo poločasové skóre 0:0.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený AC Sparta Praha (@acsparta_cz)

Po pauze dostal šanci na hrotu letenské sestavy Lukáš Juliš, jenž vystřídal Kuchtu. O první gól utkání se ale postaral Kryštof Daněk, který zůstal deset minut po pauze nehlídaný v pokutovém území a bez přípravy poslal míč do sítě.

V 61. minutě Letenští pojistili vedení z penalty. K té se postavil Juliš a ranou doprostřed branky skóroval - 2:0. Následně trenér Priske hromadně střídal, když vyměnil devět hráčů do pole i gólmana. Mezi tyče nastoupil Vorel a stejně jako jeho předchůdce neinkasoval. Další gól už nepřidala ani Sparta.

Svěřenci dánského trenéra Priskeho navázali na vítězství nad druholigovými celky Duklou Praha (2:1) a Opavou (3:0). V Rakousku se ještě utkají s domácím Wolfsbergerem a maďarským Paksi. Novou soutěžní sezonu Sparta odstartuje 21. července doma úvodním soubojem 2. předkola Evropské konferenční ligy proti norskému mužstvu Viking Stavanger.

Přípravný fotbalový zápas
Sparta - Rijeka 2:0 (0:0)
Branky: 55. Daněk. 61. Juliš z pen.
Sparta: Holec (62. Vorel) - Mejdr (62. Horák), Zelený (62. Vitík), Hancko (62. Ryneš), Höjer (62. Vydra) - Pešek (62. Vindheim), Fortelný (62. Souček), Sadílek (62. Karabec), Daněk (62. Sáček), Haraslín (62. Minčev) - Kuchta (46. Juliš). Trenér: Priske.

Reklama

Související témata: