Hlavní obsah

Historický Maradonův dres míří do aukce. Zájemce se pořádně plácne přes kapsu

Washington/Praha

Nový majitel si bude muset připravit miliony. Maradonův dres, ve kterém nedávno zesnulý Argentinec nastoupil ke svému vůbec prvnímu zápasu na mistrovství světa ve fotbale, míří do aukce. Podle odborníků má historický trikot obrovskou hodnotu, nechybí na něm totiž ani podpis.

Vzácný dres Diega Maradony míří do aukce, pravost podpisu potvrdila renomovaná společnost. Zdroj: www.gottahaverockandroll.com

Článek

Prodejcem je známý argentinský novinář, který dres dostal jako dar od trenéra reprezentačního týmu ze světového šampionátu 1982 ve Španělsku Césara Luise Menottiho.

Maradona v něm nastoupil ke svému vůbec prvnímu zápasu na mistrovství světa. Argentinská reprezentace tehdy v úvodním utkání skupiny C prohrála na Camp Nou 0:1 s Belgií. Budoucí superstar Maradonovi bylo tehdy 21 let.

Foto: Sport.cz

Argentinci  na šampionátu 1982 ve Španělsku nezazářili, o čtyři roky později ale Diego Maradona bral z mistrovství světa 1986 v Mexiku zlato.

Podepsaný klenot si rodina argentinského novináře dlouho uchovávala jako rodinné bohatství. Po smrti slavného fotbalisty se ale rozhodla dres prodat. A vydělat na tom může opravdu hodně.

Aukce začíná na vyvolávací ceně 65 tisíc dolarů (asi 1,4 milionu korun), podle odborníků by se ale mohla vyšplhat až k úctyhodným 200 tisícům dolarů (asi 4,3 milionu korun).

Reklama

Související témata: