Hlavní obsah

Lacina skončil v čele Ondrášovka Cupu, ale údajný podvod odmítá

Praha

Hokejový extraligový rozhodčí Petr Lacina odstoupil z funkce předsedy Ondrášovka Cupu. Spolek organizující turnaj pro mladé fotbalisty je prošetřován Královéhradeckým krajem kvůli údajnému finančnímu podvodu při loňském finálovém vydání v Hradci Králové. Lacina dál odmítá jakékoliv pochybení a tvrdí, že rezignoval proto, aby ochránil jméno celého projektu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Tomáš Pospíšil v diskuzi s rozhodčím Petrem Lacinou v zápase 21. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

"Situaci vnímám pouze jako snahu poškodit Ondrášovka Cup skrze moji osobu. Projekt není jen o fotbalovém turnaji, ale také o přispění k výchově a vzdělání dětí," uvedl Lacina v tiskové zprávě.

Podle reportáže deníku Sport ze začátku února se Lacinův spolek dopustil podvodu tím, že vyúčtoval na fakturách osoby, které se turnaje vůbec nezúčastnily, a věci, které k uskutečnění zápasů nebyly potřeba. Spolek kraji půlmilionovou dotaci už vrátil.

"Pevně věřím, že se celá věc co nejdříve vysvětlí a potvrdí se, že ani nemohlo k žádným machinacím dojít. Ondrášovka Cupu do budoucna přeji, aby se dále rozvíjel a byl úspěšným projektem jako doposud," řekl Lacina.

Rozhodčí už opět řídí zápasy extraligy, komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje mu zrušila pozastavení činnosti s přihlédnutím k presumpci neviny.

Ondrášovka Cup je celorepubliková soutěž pro žákovské fotbalové týmy od osmi do 13 let. Nejlepší celky z kvalifikačních kol hrají finálové turnaje jednotlivých kategorií, celkem se do akce každoročně zapojí přibližně 16 tisíc dětí. Fotbalová asociace ČR, která přispívá částkou 2,3 milionu korun, už dříve uvedla, že je připravena ukončit záštitu nad akcí, pokud se informace o podvodu potvrdí.

Na pozici nového předsedy spolku Ondrášovka Cup byl jmenován Milan Musil. Další změnou bude zřízení organizačního výboru, v němž zasednou také bývalí fotbaloví reprezentanti David Lafata a Roman Vonášek nebo trenér Jiří Kotrba.

Reklama

Související témata:
Tunelování
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice