Hlavní obsah

On není on!? Gabonu hrozí malér kvůli exsparťanovi Kangovi

Aktualizováno

Po přečtení těchto řádek se vám dost možná vybaví česká komedie Já nejsem já režiséra Václav Vorlíčka s mysteriózní záměnou Petra Nárožného s Oldřichem Kaiserem. V africkém vydání by se mohla jmenovat On není on. Řeč je o Guéloru Kangovi, bývalém fotbalistovi pražské Sparty. Až dosud se mělo za to, že je záložníkem Gabonu. Nová verze praví, že je konžským rodákem s úplně jiným jménem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ze Sparty během oslav vítězství a zisku trofeje ve finále MOL Cupu s gabonskou vlajkou...

Článek

Server African Sport Today přinesl šokující zprávu, která bude zajímat i české fanoušky.

Gabonskému národnímu týmu prý hrozí vyloučení z Afrického poháru národů 2021 kvůli neoprávněnému startu hráče.

Oním jablkem sváru má být právě exsparťan Guélor Kanga. Skvělý fotbalista, ale také dost svéhlavý potížista, kvůli jehož výstřelkům se s ním letenský klub raději rozešel.

V čem je problém? Kanga už léta reprezentuje Gabon. Teď ho ovšem práskla Demokratická republika Kongo a údajně bez jakýchkoli pochybností prokázala, že třicetiletý Kanga je ve skutečnosti konžský rodák jménem Kiaku-Kiaku Kianga narozen v roce 1985 v Kinshase. Podle této verze by mu tedy už bylo 35 let...!

Osobní doklady má na jméno Kanga

Diskutovaný Afričan působil ve Spartě od ledna 2018 do loňského léta. Samozřejmě se prokazoval doklady na jméno Kanga.

„Zajišťovali jsme mu doklady pro pobyt v České republice i pracovní povolení, také aby s námi mohl cestovat a hrát po Evropě. Vycházeli jsme z osobních dokladů, jež nám předložil. A také z jeho cestovního pasu," poukazuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Pokud je nová senzační zpráva pravdivá, pak vlastně hráč uvedl při uzavírání smlouvy letenský klub v omyl. Loni v létě se ovšem vrátil do CZ Bělehrad, odkud do Prahy přišel. Není pravděpodobné, že by proti němu Sparta kvůli podvodu podnikala nějaké kroky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: