Hlavní obsah

Lazio Řím - Neapol 1:2Fotbalisté Neapole po obratu porazili Lazio Řím a vedou italskou ligu

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole v pátém kole italské ligy vyhráli 2:1 na hřišti Lazia Řím a o skóre se ujali vedení v tabulce. Druhý je obhájce titulu AC Milán, který si v derby poradil 3:2 s Interem.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

V ostrém souboji o míč André-Frank Zambo Anguissa (vlevo) z Neapole a Luis Alberto z Lazia Řím.

Článek

Neapol v Římě prohrávala od čtvrté minuty, kdy se trefil Zaccagni. Hosté ale dokázali ještě do přestávky vyrovnat zásluhou Kim Min-če a v 61. minutě dokonal obrat Kvaracchelia. Gruzínský záložník se v nové sezoně Serie A prosadil už počtvrté a vede tabulku střelců. Stejně branek mají na kontě také Koopmeiners z Bergama a Vlahovič z Juventusu.

Ústřední postavou milánského derby byl útočník Leao, který se podílel na všech brankách. Nejprve po půlhodině hry vyrovnal na 1:1, poté připravil druhý zásah pro Girouda a v 60. minutě zvýšil na 3:1.

Foto: Spada, ČTK/AP

Útočník Rafael Leao přispěl dvěma góly k výhře AC Milán v derby proti Interu.

Za Inter otevřel skóre Brozovič a na konečných 2:3 upravil střídající Džeko. Inter tak v derby prohrál potřetí za sebou. Naopak Rossoneri v nové sezoně Serie A ještě neprohráli a na kontě mají jedenáct bodů stejně jako vedoucí Neapol.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Arkadiusz Milik z Juventusu oslavuje svůj gól proti Fiorentině.

Bez porážky je i pátý Juventus, který remizoval 1:1 na hřišti Fiorentiny. Turínský celek poslal do vedení Milik, remízu zařídil Kouamé. Ještě před poločasem mohli domácí, za které 79 minut odehrál český reprezentant Barák, jít do vedení. Jovič ale z penalty trefil jen tyč.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Fiorentina - Juventus Turín 1:1 (29. Kouamé - 9. Milik)
AC Milán - Inter Milán 3:2 (29. a 60. Leao, 54. Giroud - 21. Brozovič, 67. Džeko)
Lazio Řím - Neapol 1:2 (4. Zaccagni - 38. Kim Min-če, 61. Kvaracchelia).

Reklama

Související témata: