Hlavní obsah

Brno - K. Vary 1:2 SNO výhře Energie v Brně rozhodl v nájezdech junior

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Zbořil 1 : 0
33. Pulpán 1 : 1
65. Rymon (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 46. kole extraligy v Brně 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodující proměnil sedmnáctiletý junior Dominik Rymon, který se k týmu připojil až těsně před utkáním jako rychle povolaný záskok. Energie tak venku bodovala popáté ze šesti utkání, naopak Kometa prohrála třetí ze čtyř posledních duelů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Adam Zbořil z Brna dává gól brankáři Karlových Varů Filipu Novotnému.

Článek

V brance Komety se po svém návratu poprvé představil Čiliak a v úvodu musel čelit náporu ofenzivních Západočechů, jimž ovšem chyběl nejproduktivnější hráč týmu Vondráček. Ve dvou šancích jej zastoupil Kohout, ale na brněnského gólmana nevyzrál.

Brno si získalo převahu v druhé části úvodní dvacetiminutovky, odstartoval ji nastřelenou tyčí Mueller a branková konstrukce pak hrála s karlovarskými hokejisty i po střelách Vincoura a Horkého.

Ofenzíva Komety pokračovala i po první přestávce, do šancí se dostali v krátkém časovém rozmezí Ostřížek, Tansey a opět Mueller, nicméně Novotný puk za svá záda nepustil. Čiliak jej v souboji gólmanů na dálku napodobil, i když i jemu po ráně Pulpána pomohla tyčka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Domácím k vedení pomohlo nedůsledné střídání Varů a přečíslení, když po pravém křídle ujel obránce Ďaloga. Slovenský olympionik naservíroval puk Zbořilovi, který se nemýlil. Hosté se dočkali vyrovnání po kombinaci prvního útoku, na jejímž konci byla přesná střela Pulpána.

Vyrovnaná bitva o psychickou výhodu druhého gólu se přenesla do třetí třetiny. V ní měla více ze hry Kometa, ale do vyložených šancí se už žádný tým nedostal, neboť obrany hrály prim v základní snaze neudělat chybu.

Brno ji udělalo při střídání, pykalo za šest hráčů na ledě, nicméně soupeř početní převahu nevyužil. V 59. minutě dala sice Kometa gól z hole Holíka, ale Vary uspěly s trenérskou výzvou kvůli faulu na gólmana.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Duel šel do prodloužení, v něm vychytal Fleka Čiliak, Brno trefilo v přesilovce tyč, v nájezdech uspěl na brněnské straně jen Horký, naopak po Černochově trefě rozhodl ve svém teprve druhém extraligovém utkání junior Rymon.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0).
Branky a nahrávky: 31. A. Zbořil (Ďaloga, Ostřížek) - 33. Pulpán (T. Mikúš, Flek), rozhodující nájezd Rymon. Rozhodčí: Kika, Vrba - Axman, Kajínek. Vyloučení 2:3. Bez využit. Diváci: 1000 (omezený počet).
Brno: Čiliak - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Tansey - Mueller, P. Holík, Ostřížek - L. Horký, Krištof, Kollár - Vincour, Rákos, R. Pavlík - Meluzín, A. Zbořil, Šik. Trenéři: Zábranský a Kalous.
K. Vary: F. Novotný - M. Rohan, D. Mikyska, T. Havlín, Parkkonen, Tureček, Pulpán, Vodička - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - Rymon, Jiskra, Hladonik - Křehlík, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Reklama