Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 5:1Stav série 1:0Rychlý obrat. Vítěz základní části nepřipustil překvapení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Káňa 0 : 1
11. Paulovič 1 : 1
12. Dvořák 2 : 1
0. Zohorna 3 : 1
46. Hyka 4 : 1
59. Sedlák 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vstoupili do play off v prvním čtvrtfinálovém utkání výhrou nad Olomoucí 5:1. Vítěz základní části sice prohrával po brance Jana Káni, ale i díky dvěma využitým přesilovým hrám výsledek otočil. O branky se postarali Matej Paulovič, Tomáš Dvořák, Tomáš Zohorna, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák, tři asistence si připsal David Cienciala. Druhý duel série na čtyři vítězné zápasy se bude hrát v sobotu od 17:00 opět v Pardubicích.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubická radost při utkání s Olomoucí.

Článek

Hned v úvodu zahrozil ve vyprodané Enteria areně domácí Kousal, který při převaze favorizovaného Dynama v 7. minutě Konráda překonal z levého kruhu, ale předtím atakoval v brankovišti olomouckého gólmana Radil. Po trenérské výzvě Hanáků si sudí Cabák s Šírem prověřili situaci na videu a branku nakonec neuznali. Za 57 sekund se naopak radovali hosté, protože Willa při signalizovaném vyloučení překonal od modré čáry přes Ondruškovu clonu Káňa.

Dynamo odpovědělo v 11. minutě při Bambulově vyloučení. Kousal přihrál z pravého kruhu na levý Paulovičovi, který překonal přesouvajícího se Konráda. Za 60 sekund domácí otočili stav. Cienciala vrátil puk za levý kruh Dvořákovi, jenž prostřelil olomouckého gólmana mezi betony. Pokusy o vyrovnání kryl Will, Dynamo potom nevyužilo další přesilovku při Švrčkově trestu.

Pardubičtí se tlačili za zvýšením náskoku, ale v 25. minutě musel Will krýt Dujsíkovu nebezpečnou střelu. Hanáci se nadále úspěšně bránili a v polovině utkání při dalším jejich výpadu měl možnost Navrátil, ale domácí gólman ukryl puk v lapačce. Potom zůstal Sedlák ležet na ledě po střetu se Švrčkem, ale podle sudích byl zákrok čistý.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Roman Will při zápase s Olomoucí.

Konrádovi dvakrát pomohla pravá tyč. Nejprve v 34. minutě po Mandátově dorážce a potom v 37. minutě po Válově střele. Při Ondruškově vyloučení Pardubice 106 sekund před druhou pauzu zvýšily. Konrád sice pravým betonem vykopl Radilovu ránu z levého kruhu, ale ze záporného úhlu o něj poslal puk do branky Zohorna.

V úvodu závěrečného dějství Hanáci odolali při Nahodilově pobytu na trestné lavici. V 46. minutě se už Dynamo radovalo z další branky. Po kombinaci s Ciencialou a Sedlákem se dostal za obranu Olomouce Hyka a z pravého kruhu zamířil k protější tyči.

První přesilovku v utkání pak nabídl hostům Paulovičův faul, ale skóre se nezměnilo. Will zlikvidoval Knotkovu šanci. Pardubické fanoušky ještě 96 sekund před koncem rozjásal Sedlák po třetí Ciencialově asistenci v utkání.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Paulovič (R. Kousal, Čerešňák), 12. T. Dvořák (Cienciala), 39. T. Zohorna (Radil), 46. Hyka (L. Sedlák, Cienciala), 59. L. Sedlák (Cienciala) - 8. J. Káňa (Plášek). Rozhodčí: Cabák, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Říčka - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Bambula, J. Knotek, Kusko - Navrátil, Nahodil, Plášek - Olesz, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.

Reklama