Hlavní obsah

Gulaš zářil a při hymně měl husinu: I kdybych už neměl nastoupit, tohle je pro mě nejvíc

Jan Švanda (Bratislava)Sport.czPrávo

Zářil štěstím. Ve 33 letech se útočník Milan Gulaš konečně dočkal startu na mistrovství světa a lepší debut si snad ani nemohl přát. V 8. minutě ranou pod víko odstartoval českou kanonádu proti outsiderovi z Itálie, který z bratislavského ledu odešel s debaklem 0:8.

Premiéra na mistrovství světa jako hrom. Milan Gulaš jí ozdobil gólemVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Při velké premiéře jste dokonce vstřelil vítězný gól. Mohlo to dopadnout líp?

Kubalda mi to hned říkal na ledě. Ale už mě přece znáte, pro mě je jedno, kdo góly dává. Důležité jsou tři body do tabulky. Tyhle zápasy nejsou tak lehké, jak se říká. Soupeř nemá co ztratit.

Jak jste si užil svůj první zápas na MS?

Totálně. K tomu jsem hrozně rád, že jsme vyhráli. Chtěl bych poděkovat klukům z lajny, kteří mi pomohli se rychle dostat do zápasového tempa. Samozřejmě jsem rád, že jsme oprášili nějaké kombinace s Kubaldou.

Takový výsledek je úžasný, ale Italů mi bylo až líto, přiznává Pavel Francouz

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Právě Dominik Kubalík vám dojel po vašem premiérovém gólu na MS pro puk. Vy jste ho pro něj vyslal?

Ne. Možná mu řekl trenér nebo někdo jiný. Asi mi ho tam kluci připraví a někde si ho vystavím. (úsměv)

Je hodně důležité, že jste se hned v prvním utkání střelecky prosadil?

Samozřejmě. Něco se ode mě čeká a nějakou úlohu bych měl plnit. Jsem rád, že to netrvalo dlouho a že jsem pomohl dobře vstoupit do zápasu. Vážím si toho, ale furt mám obrovský respekt. Musím hodně zregenerovat, v neděli je další zápas.

Výsledek duelu s Italy je jednoznačný. Jste spokojený s výkonem týmu?

Zápas jsme zvládli, i když jsme udělali nějaké chybičky, ale ty jsou ve všech zápasech. Samozřejmě Italové neměli co ztratit, dobře nás napadali a bruslili. Vytvářeli jsme si plno šancí, ale je potřeba se ještě víc tlačit do koncovky.

Plánoval jste krátká střídání, což jste dělal. Jenže pak přišla přesilovka a vy jste se zase rychle vracel na led...

Tam jsem to trochu pocítil. První shift je trochu delší, protože se dostanete do tlaku v útočném pásmu a je těžké vystřídat z toho kolotoče. Pak hned přišla přesilovka, trochu jsem se toho před zápasem obával, ale bylo to zbytečné a sám jsem byl až překvapený. První dvě třetiny se mi hrálo dobře. Každým dnem to teď bude lepší.

Promítla se vám před zápasem všechna vaše zranění, která vás připravila o účast na velkých reprezentačních akcích?

Já se snažil tohle nevnímat a nebýt nervózní. Nechtěl jsem na sebe klást tlak. Samozřejmě šel jsem do risku, to si musíme říct na rovinu. Padlo to na mě až při hymně na konci, kdy jsem si vzpomněl na všechny ty roky a věci, které se mi staly. Byl to úžasný pocit a já si toho ohromně vážím. I kdybych už neměl nastoupit do žádného dalšího utkání na turnaji, pro mě je tohle úplně nejvíc.

Měl jste při hymně husí kůži?

Ano, celou dobu. Říkám, když si vzpomenu minulý rok na olympiádu...Tohle je bomba.

Na videokostce se v průběhu utkání objevili váš syn s dcerou. Zaregistroval jste to?

Všiml jsem si jich. Bylo to úžasné. Hrozně jsem se smál. I za ně jsem rád, protože kluk to vnímá a hodně si to užívá. Malá je takový můj miláček. Prostě bomba.

Syn vám říkal, že vás chce vidět v reprezentačním dresu. Poslechl jste ho, takže rozhodnutí přijet sem do Bratislavy asi stálo za to.

Beze sporu, k tomu není co říct. (úsměv)

Reklama

Související témata: