Hlavní obsah

U hokejistů Edmontonu v NHL skončil trenér Tippett

U hokejistů Edmontonu skončil trenér Dave Tippett. Oilers, kteří v NHL prohráli tři z posledních čtyř zápasů, dočasně povede Jay Woodcroft z farmářského týmu Bakersfield v nižší soutěži AHL. Informoval o tom klubový web.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Brankář hokejového Edmontonu Oilers Mike Smith (41) zasahuje v utkání NHL. Týmu se ale nedaří, podle zámořských médií budou mít Olejáři nového trenéra. Tým povede Jay Woodcroft z farmářského celku Bakersfield v nižší soutěži AHL.

Článek

Šedesátiletý Tippett působil v Edmontonu třetí sezonu. V prvních dvou ročnících s týmem vždy postoupil do play off. Nejprve Oilers vypadli v předkole s Chicagem, rok nato v prvním kole s Winnipegem.

V této sezoně se však Edmonton trápí a od postupových pozic ho dělí pět bodů. Leon Draisaitl sice vede kanadské bodování a Connor McDavid je třetí, ale Oilers mají od začátku prosince bilanci sedm výher a 16 porážek.

Tippett se stal prvním trenérem, kterého generální manažer Edmontonu Ken Holland odvolal v průběhu sezony. "V podobné změny moc nevěřím, ale někdy jsou asi potřeba," řekl Holland, který vede Oilers od května 2019.

Před tím Holland působil od roku 1997 jako generální manažer Detroitu. Red Wings pod jeho vedením získali třikrát Stanley Cup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články