Hlavní obsah

PREMIER CLASS F1: Když Verstappen nevyhrál, táta ho vysadil u pumpy a poslal domů pěšky, vypráví Enge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hostem speciálního dílu pořadu Premier Class tentokrát zaměřeného na formuli 1 byl Tomáš Enge, dosud jediný český jezdec, který v seriálu závodil. Ani ve studiu se neobešel bez své charakteristické kšiltovky. „Když spím, tak ji nemám, ale ke mně už to patří odjakživa. Nehledě na to, že těch vlasů už moc nemám a je mi zima i v místnosti,“ odvětil moderátorovi Radku Šilhanovi.

Premiere class F1Video: Sport.cz

 
Článek

Formule 1 zahájí o víkendu další sezonu velkou cenou v Bahrajnu. Lewis Hamilton bude v novém ročníku útočit na rekordní osmý zisk mistra světa. V uplynulé sezoně mu to nevyšlo jen těsně, když v kontroverzním závodě v Abú Zabí přišel o vedoucí pozici v posledním kole.

Hamiltonova stáj Mercedes přitom namítala, že safety car odjel z trati předčasně a měl jezdce dovést až do cíle. Z toho, že se nakonec závod restartoval, těžil Max Verstappen, který na čerstvých pneumatikách stihl Hamiltona předjet a oslavit tak svůj první mistrovský titul.

„Je otázka, jestli to nebylo schválně, aby to byla show a o titulu se rozhodovalo v posledním kole," poznamenáváTomáš Enge k hojně diskutovanému vyvrcholení mistrovství.

Mladý Nizozemec tak do nového ročníku vstupuje z pozice obhájce trofeje. Tomáš Enge se během své kariéry potkával s jeho otcem Josem Verstappenem. „Já myslím, že ho (Maxe) tak vychovával, aby byl dobrý," vypráví bývalý jezdec F1.

„Jednou ho vysadil u pumpy, když nevyhrál, aby musel jít pěšky domů... Pracoval na něm tvrdě a když (Max) vstoupil do formule, tak se potvrdilo," dodává na adresu otce a syna Verstappenových.

Reklama

Související témata: