Hlavní obsah

Skeetaři Šindelářová a Nýdrle byli na SP v Káhiře třetí v mixu

Káhira/Praha

Skeetaři Anna Šindelářová a Tomáš Nýdrle obsadili na Světovém poháru v brokové střelbě v Káhiře třetí místo v soutěži smíšených dvojic. České duo porazilo v duelu o bronz ruský pár Natalja Vinogradovová, Alexej Skorobogatov 32:28. Mistr světa Nýdrle se Šindelářovou oplatili Rusům páteční porážky z finále mužských a ženských družstev.

Foto: Ivana Roháčková

Současná světová jednička v brokové disciplíně skeet Tomáš Nýdrle.

Článek

Další čeští reprezentanti a zároveň olympionici Barbora Šumová a Jakub Tomeček obsadili v kvalifikaci šesté místo a do bojů o medaile nepostoupili. Soutěž vyhráli jiní Rusové Alina Fazylzjanovová a Alexandr Zemlin.

Úvodní SP v sezoně a první po roční přestávce způsobené pandemií koronaviru bude pokračovat od pondělí soutěžemi v trapu bez české účasti.

Družstva druhá mezi muži i ženami

V páteční soutěži skončily české týmy mužů i žen druhé. Tomáš Nýdrle, Miloš Slavíček a Jakub Tomeček i Anna Šindelářová, Barbora Šumová a Martina Skalická vyhráli kvalifikaci, v níž bylo klasifikováno jen po pěti družstvech, a postoupili do duelu o zlato. Vedle finálových soupeřů Rusů byly v obou kategoriích na startu už jen týmy Kazachstánu, Indie a domácího Egypta.

Reklama