Hlavní obsah

Samsonovová - Kanepiová 4:6, 6:3, 6:3Ruská tenistka Kasatkinová je ve finále v San Jose, její krajanka Samsonovová slaví ve Washingtonu

Ruská tenistka Darja Kasatkinová je po roce opět ve finále turnaje v San Jose. Její soupeřkou bude domácí Shelby Rogersová, která si o titul zahraje po šesti letech. Další Ruska Ljudmila Samsonovová už vyhrála turnaj ve Washingtonu a slaví druhý titul. Kaiu Kanepiovou z Estonska ve finále porazila 4:6, 6:3 a 6:3.

Foto: Godofredo A. Vásquez, ČTK/AP

Ruská tenistka Darja Kasatkinová během semifinále v San Jose proti Paule Badosaové.

Článek

Kasatkinová v semifinále porazila 6:2 a 6:4 světovou čtyřku Paulu Badosaovou ze Španělska. Dvanáctá hráčka žebříčku, která loni v San Jose ve finále podlehla Američance Danielle Collinsové, bude v neděli usilovat o pátý titul.

"Mám radost. Čeká mě tady druhé finále za sebou, takže je to tady pro mě opravdu výjimečný turnaj," uvedla pětadvacetiletá Kasatkinová, která se díky postupu do finále vrátí do první desítky pořadí WTA.

Rogersová zatím v San Jose neztratila ani set a na třetí pokus bude usilovat o první turnajový triumf. Devětadvacetiletá Američanka si poprvé neúspěšně zahrála o titul v roce 2014 v Bad Gasteinu a neuspěla ani dva roky nato v Riu de Janeiro.

Kanepiová ve finále padla

Ruská tenistka Ljudmila Samsonovová vyhrála turnaj ve Washingtonu a slaví druhý titul po loňském triumfu na trávě v Berlíně. Šestou nasazenou Estonku Kaiu Kanepiovou ve finále na tvrdém povrchu porazila za hodinu a tři čtvrtě 4:6, 6:3 a 6:3.

Vyrovnaný první set rozhodl jediný brejk, který ve 12. gamu proměnila Kanepiová. Ve druhé sadě naopak sebrala soupeřce dvakrát servis Samsonovová a vyrovnala. Ruska si pomohla celkem deseti esy, za stavu 4:3 čistou hrou opět prolomila podání Kanepiové a následně brejk potvrdila.

Třiadvacetiletá Samsonovová, která v letech 2014 až 2018 reprezentovala Itálii, porazila 37. hráčku světa Kanepiovou i podruhé v kariéře. V novém vydání žebříčku se posune o 18 příček na 42. místo.

Turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 757 900 dolarů)
Dvouhra - semifinále
Kasatkinová (7-Rus.) - Badosaová (2-Šp.) 6:2, 6:4
Rogersová (USA) - Kuděrmětovová (9-Rus.) 6:3, 6:4
Turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 251 750 dolarů):
Dvouhra - finále:
Samsonovová (Rus.) - Kanepiová (6-Est.) 4:6, 6:3, 6:3
Čtyřhra - finále:
Pegulaová, Routliffeová (1-USA/N. Zél.) - Kalinská, McNallyová (4-Rus./USA) 6:3, 5:7, 12:10.

Reklama

Související témata: