Hlavní obsah

Kvitová - Cirsteaová 7:5, 6:4Pomalejší start, pak jízda! Kvitová je v Miami ve finále

Aktualizováno

Petra Kvitová si ve 33 letech zahraje poprvé v kariéře o titul na prestižním tenisovém turnaji v Miami! V pátečním semifinále porazila Rumunkou Soranu Cirsteaovou po setech 7:5 a 6:4 a v sobotním finále se utká s Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která po triumfu na předchozím turnaji v Indian Wells usiluje o takzvaný Sunshine Double.

Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports, Reuters

Petra Kvitová podává během semifinálového duelu v Miami.

Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová, jež si už účastí v semifinále vylepšila maximum na zdejším turnaji, opět dokázala výborně zvládnout kritické momenty. V úvodním setu sice přišla jako první o podání a prohrávala už 2:5, ziskem pěti gamů za sebou ale dokázala skóre otočit. V deváté hře odvrátila při podání soupeřky dva setboly a sadu dotáhla za 58 minut k vítězství.

Do druhého setu vstoupila třiatřicetiletá Kvitová dalším brejkem. Celkem turnajová patnáctka získala sedm gamů v řadě, ujala se vedení 2:0 a náskok už udržela. O měsíc mladší soupeřku, která na turnaji v předchozích kolech vyřadila Češky Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou, porazila v jedenáctém vzájemném duelu posedmé.

S úřadující wimbledonskou vítězkou Rybakinovou, která aktuálně drží sérii 13 výher v řadě, se Kvitová utká potřetí. Dosavadní bilanci mají obě hráčky vyrovnanou 1:1, poslední zápas na letošním turnaji v Adelaide vyhrála česká reprezentantka.

Daniil Medveděv porazil v ruském semifinále v Miami 7:6, 3:6, 6:3 svého kamaráda Karena Chačanova a postoupil do pátého finále na ATP Tour za sebou. V něm v neděli narazí na vítěze zápasu mezi světovou jedničkou Carlosem Alcarazem ze Španělska a Italem Jannikem Sinnerem.

Pátý hráč žebříčku Medveděv sice se svým vrstevníkem a soupeřem už od juniorských let Chačanovem ztratil v Miami poprvé set, pokračoval však ve vylepšování svého maxima na Floridě. Už semifinále bylo na tomto turnaji jeho dosud nejlepším výsledkem.

Medveděv před Miami získal tituly v Dauhá, Rotterdamu a Dubaji a ztroskotal až ve finále předchozího velkého turnaje v Indian Wells na Alcarazovi.

MIAMI (tvrdý povrch)
Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů), dvouhra - semifinále:
KVITOVÁ (15-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 7:5, 6:4
Muži (dotace 10,2 milionu dolarů), dvouhra - semifinále:
Medveděv (4-Rus.) - Chačanov (14-Rus.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3

Reklama