Hlavní obsah

Všechny české kanoistky a dva kanoisté pojedou na SP slalomářů v Troji finále

Všechny české kanoistky a kanoisté Vojtěch Heger a Lukáš Rohan postoupili do finále Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Semifinále v Troji dnes vyhrála bronzová medailistka z nedávného mistrovství Evropy Tereza Fišerová. Heroický výkon předvedl Heger, který do finálové desítky pronikl i s eskymáckým obratem.

Foto: Reichová/Kanoe.cz Barbora, ČTK

Česká kanoistka Tereza Fišerová.

Článek

Fišerová chybovala na osmé brance, ale i se dvěma trestnými sekundami měla o více než sekundu nejrychlejší čas před Slovenkou Zuzanou Paňkovou. Martina Satková byla v semifinále třetí, hned za ní skončila navzdory zaváhání na třinácté brance její mladší sestra Gabriela. V bojích o medaile bude naopak překvapivě chybět olympijská šampionka Jessica Foxová, která se musela vrátit do jedné z branek a skončila s velkou ztrátou čtyřiadvacátá.

Heger se u desáté branky převrátil, ale po vynoření se do ní ještě dostal a pak se rozjel ve velkém stylu. Nakonec mu to stačilo na postup z pátého místa se ztrátou 3,31 sekundy na nejrychlejšího Slováka Marka Mirgorodského. Předstihl i stříbrného olympijského medailistu Rohana, jenž se dvěma trestnými sekundami obsadil v semifinále šestou příčku.

V bojích o medaile bude chybět úřadující mistr světa Václav Chaloupka, jenž chyboval v téže kombinaci jako Heger a kvůli padesátisekundové penalizaci za neprojetí desáté branky měl po nadějích.

Finálový program zahájí v 11:33 kanoistky, jejich mužští kolegové pojedou od 12:10.

Reklama